Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2023: Σαφές μήνυμα αυτοδυναμίας από το Κυριάκο Μητσοτάκη - Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο

Στο νέο προεκλογικό κύκλο πρέπει, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη περισσότεροι πολίτες να κατανοήσουν το «διακύβευμα» και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν το «μονόδρομο» που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία,προσδιορίζοντας εκ νέου το στόχο προς τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει σαφές μήνυμα ότι, παρά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες εκλογές, χρειάζεται εκ νέου υψηλό ποσοστό που να εξασφαλίζει αυτοδύναμη προοπτική. Παράλληλα έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του την επικαιροποίηση του μηνύματος για κυβερνητική σταθερότητα και άμεση επανεκκίνηση από την επομένη των εκλογών, ώστε οι πολίτες να δουν αμέσως να αρχίζει να υλοποιείται χωρίς αποκλίσεις το σχέδιο για την επίτευξη εμβληματικών και ουσιαστικών επιδιώξεων.

Στο νέο προεκλογικό κύκλο πρέπει, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη περισσότεροι πολίτες να κατανοήσουν το «διακύβευμα» και ταυτόχρονα να υποστηρίξουν το «μονόδρομο» που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και παραπέμπει στην αναπτυξιακή προοπτική και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στους κρίσιμους τομείς, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στο εισοδηματικό πλάνο του κάθε πολίτη, είναι για παράδειγμα βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι επιστρέφοντας στο Μέγαρο Μαξίμου να έχει θωρακίσει το πεδίο δράσης για να προωθήσει ταχύτατα το μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν επίσης σε κάθε ευκαιρία ότι «τώρα οι κάλπες είναι άδειες» και παροτρύνουν τους πολίτες να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για την «αυτοδύναμη συνέχεια για μια παντοδύναμη Ελλάδα». Δεν ξεχνούν να επισημάνουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, από τη στιγμή ειδικά που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συγκρότηση κυβέρνησης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στραφεί σε «κόμματα ή κομματίδια» στα δεξιά της ΝΔ.

Με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δεσμεύεται για άλλη μια φορά για την ανανεωμένη ταυτότητας της νέας κυβέρνησης, με τον ορισμό στα καθοριστικής σημασίας πόστα των πλέον κατάλληλων και καταρτισμένων στελεχών.

Μέχρι τότε ωστόσο μεσολαβεί η προεκλογική μάχη, που βέβαια έχει την εξής διαφορά σε σχέση με την πρώτη. Τώρα υπάρχει το εκλογικό «αποτύπωμα» της μεγάλης νίκης της ΝΔ, της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδιότυπου μπρα ντε φερ στα κόμματα της απερχόμενης αντιπολίτευσης. Η εξέλιξη αυτή συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του σχεδίου από την Πειραιώς αλλά κρύβει και τον κίνδυνο που το επιτελείο Μητσοτάκη θέλει να αποφύγει πάση θυσία- αφορά αναμφίβολα στην πιθανή προεξόφληση της επανάληψης της άνετης πρωτιάς από ένα μέρος του εκλογικού σώματος.

Στο «στρατηγείο» της Πειραιώς έχουν έτοιμο σχέδιο κινητοποίησης όλων και περισσότερων δυνάμεων με την υπενθύμιση ότι οι προσεχείς κάλπες είναι νέες κάλπες.

Από αύριο κιόλας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά το νέο κύκλο των περιοδειών στο λεκανοπέδιο και την περιφέρεια. Αύριο θα περιοδεύσει στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας που έδωσαν απλόχερη στήριξη στο σχέδιο Μητσοτάκη επιβραβεύοντας την κυβερνητική προσπάθεια στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Μια μέρα αργότερα ο κ. Μητσοτάκης θα «επιστρέψει» στην Κρήτη «που έγινε μπλε» και έδωσε ποσοστά κυριαρχίας στη Νέα Δημοκρατία εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από την «πρώτη γραμμή» και στις τέσσερις περιφέρειες.

Η περιοδεία ξεκινά από τα ανατολικά της Κρήτης, από τη Σητεία, συνεχίζεται στο Ηράκλειο, όπου αύριο το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης- την επόμενη μέρα έχει «στάση» στο Ρέθυμνο και επικοινωνία με τον κόσμο και κατάληξη στη βάση του τέως πρωθυπουργού, στα Χανιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται η ανάδειξη όχι μόνο του κυβερνητικού έργου αλλά (και κυρίως) οι προγραμματικές προτεραιότητες της «επόμενη μέρας». Υπάρχουν ήδη έτοιμα νομοσχέδια προς κατάθεση και ψήφιση στη βουλή και κινήσεις προώθησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων, όπως είναι η κατάργηση του άρθρου 16 και η αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλιστεί η χωρίς εμπόδια ψήφος των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Είναι προφανές ότι για όλα, όσα έχει δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης κατά τις πρώτες 100 μέρες- συνεργάτες του συμπληρώνουν ότι «όλα θα τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα και όχι στην κατεύθυνση της διαχειριστικής αντιμετώπισης, που βέβαια αναγκαστικά προσχώρησε η απερχόμενη κυβέρνηση για να αναχαιτίσει απανωτές κρίσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPE...

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές (ονόματα)

«Κλείδωσαν» οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 14 Απριλίου. ...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...