Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εκλογές: Ποιες έδρες επιλέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Τις βουλευτικές έδρες που θα κρατήσουν έχουν αποφασίσει οι αρχηγοί των κομμάτων, έπειτα από τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου. Πληροφορίες αναφέρουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Με αυτή την απόφαση, εκτός Βουλής για τη Νέα Δημοκρατία από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια μένει ο Παναγιώτης Κοκκόρης.

Την έδρα της Α' Πειραιώς επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απόφαση που αφήνει εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα.

Οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Την ίδια στιγμή, την Α' Θεσσαλονίκης -όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης- διάλεξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά την Α' Θεσσαλονίκης, γεγονός που αφήνει εκτός (της παρούσης Βουλής, η οποία ορκίζεται την Κυριακή και διαλύεται τη Δευτέρα) τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α' Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο Κυριάκος Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Mάτι: Είναι ...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...