Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εκλογές: Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζετε ανά περιφέρεια (πίνακες)

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις Εθνικές Εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των πολιτών είναι «Πόσους σταυρούς βάζω;». 

Το υπουργείο Εσωτερικών δίνει την απάντηση, παραθέτοντας τις έδρες ανά εκλογική περιφέρεια.

Εκλογές: Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζετε ανά περιφέρεια

 

Εκλογές: Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζετε ανά περιφέρεια
Εκλογές: Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζετε ανά περιφέρεια

Ο νέος εκλογικός χάρτης

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τη νέα κατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού – κατοικιών 2021 που είχε εκδώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, όπως διαμορφώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 117/2018 – ΦΕΚ 225/Α/31-12-2018, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...