Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Εκλογές: Τα άγνωστα κόμματα και οι πρωτοεμφανιζόμενοι συνδυασμοί

Πολιτική

Αριθμό ρεκόρ καταγράφουν τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών μας στις επικείμενες εκλογές καθώς έφτασαν τα 50, αριθμός διπλάσιος από τις εκλογές του 2019. 

Ανάμεσα τους, κόμματα που ακούμε για πρώτη φορά, κόμματα με πρόγραμμα για την... αγάπη και την ευεξία και κόμματα με σύμβολο τρεις κότες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των καπνιστών.

Ρεκόρ συμμετοχής για τις εκλογές της 21ης  Μαΐου.

50 φάκελοι, 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελό στον Άρειο Πάγο. Αριθμός διπλάσιος και κάτι σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2019.

Κάποιοι είναι παλιοί γνώριμοι, όπως οι «ΚΟΤΕΣ», άλλοι ανακατεύονται πρώτη φορά με τα πίτουρα.
«Αυτές είναι καρδιές από τα καμένα της Εύβοιας η καρδιά είναι το σήμα κατατεθέν μας».

Το κόμμα «ΕΥ»

Ο Λεωνίδας Καραΐσκος είναι ο επικεφαλής του πρωτοεμφανιζόμενου «ΕΥ». Μας ξεναγεί στα γραφεία του νέου κόμματος. Η φιλοσοφία του κόμματος συσπειρώνεται σε δύο λέξεις «αγάπη και ευεξία».
«Δεν περιμέναμε τόση αποδοχή. Τεράστιο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος «ΕΥ», Λεωνίδας Καραΐσκος.
Δίπλα του ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, ένα όνομα μία, δύο και τρεις ιστορίες.

Το κόμμα «ΚΟΤΕΣ»

Στους παλιούς γνώριμους το κόμμα «ΚΟΤΕΣ» με έδρα στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Λούβρος το 2019 κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών και συγκέντρωσε 3069 σταυρούς. Απευθύνεται – όπως λέει – σε όσους έχουν χιούμορ και φαντασία.
Παρών δηλώνει και ο Βεργής με τους Οικολόγους το 2019 πήρε 11.511 ψήφους.

Από τα καινούργια κόμματα που τραβούν τα φλας οι «SOCIAL», με επικεφαλής τους ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας που φιλοδοξεί να βάλει στην Βουλή το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας.

«Δεν θέλουμε να γεμίσουμε την κοινωνία με αφίσες, φυλλάδια και μπροσούρες. Δεν έχουμε ως βασικό εργαλείο να διαδηλώνουμε στο δρόμο η να μετέχουμε σε ομιλίες όπου ο ομιλητής μιλά και ο όχλος χειροκροτεί. Η Οικολογική μας Συνείδηση θα είναι έμπρακτη και όχι απλά μία ‘’φιλοσοφία του σαλονιού’’», είπε ο Συμεών Καψαλάς.

Το κόμμα «Βολτ»

Άλλο ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα οι «Βολτ», με όνομα που ηλεκτρίζει.

«Ζητάμε τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα προς ένα δημοκρατικότερο και διαφανέστερο μοντέλο! Για το αύριο που ονειρευόμαστε». Ραντεβού στις κάλπες δίνουν και οι «ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ». Συνωστισμός και στο οικολογικό κίνημα.
Στις 2 Μαΐου θα γνωρίζουμε ποιοι από τους 50 φακέλους πήραν το πράσινο φως και διεκδικήσουν τον σταυρό μας την ημέρα των εκλογών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

«Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Άγκυρας να λειτουργήσει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό...

Φόρτωση άρθρων...