Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εκτάκτως αύριο στη Ραμάλα ο Γεραπετρίτης - Επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης θα μεταβεί εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Riyad al-Maliki και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε παρέμβασή του στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρότεινε άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και, όπου χρειάζεται, τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας.

Παράλληλα, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών. Ακόμα, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι οι ίδιες Αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας, ενώ μίλησε για τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης, με σκοπό τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

«Είναι αντιληπτό πως η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ωστόσο πως είναι «αναγκαία και ρεαλιστική» σε αυτή τη φάση η παύση, έστω κι αν είναι μικρής κλίμακας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Φόρτωση άρθρων...