Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση – Το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που άναψε «φωτιά»

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στην Πολιτική Γραμματεία μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στο Λονδίνο.

Για ακόμα μία φορά η Κουμουνδούρου θυμίζει «καζάνι που βράζει». Το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη έχει «ανάψει» νέα φωτιά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στις 12:00 ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, μετά τις αντιδράσεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη του κόμματος.

Το Σάββατο, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ένα ερωτηματολόγιο που θα καλούνταν να συμπληρώσουν τα μέλη του κόμματος στην πλατφόρμα isyriza, κάνοντας λόγο για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα ανήκει στα μέλη και στους φίλους του».

Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις «ταυτοτικές» για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. το όνομα, τα έμβλημα, ακόμα και η πολιτική ταυτότητα του κόμματος.

Τα 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κ.ά., συσπειρώθηκαν ακαριαία και υποχρεώνουν τώρα τον κ. Κασσελάκη να λογοδοτήσει ενώπιον του εκλεγμένου οργάνου για τα πραγματικά σχέδιά του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στην Πολιτική Γραμματεία μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, έχοντας απέναντι του στην αίθουσα του έκτου ορόφου στην Κουμουνδούρου τα μέλη ενός οργάνου, στο οποίο η μόνη σύμμαχός του θα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι αφίξεις στην Κουμουνδούρου

Λίγο μετά τις 11:30, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν να καταφτάνουν στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας αυταρχική συμπεριφορά από τον πρόεδρο του κόμματος.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στην Κουμουνδούρου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Νίκος Παππάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...