Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Εντείνεται η σύγκρουση των κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών - Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωκάλπη

Μετά το Πάσχα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί «πατούν γκάζι» και ετοιμάζονται για τη «μάχη» της Ευρωκάλπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τη Νέα Δημοκρατία.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού ενόψει ευρωεκλογών θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μπαράζ περιοδειών σε όλη την Ελλάδα με στόχο μέχρι τις 9 Ιουνίου να έχει οργώσει και τις 13 περιφέρειες.

«Τρία είναι τα θέματα που πρέπει να δρομολογήσει ουσιαστικές λύσεις και κάνει προσπάθεια: Η ακρίβεια η υγεία η δημόσια ασφάλεια και η ατζέντα με την οποία θα πάμε στην προεκλογική περίοδο. Να πάμε όχι με το λιβανιστήρι υπέρ της Ευρώπης, αλλά με κριτική διάθεση αυτό πρέπει να γίνει για το 33%», επεσήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Κασσελάκης από Άρτα: «Η Ελλάδα είναι μία σκληρή χώρα για όλους όσους είναι έξω από το σύστημα»

Την περιοδεία του στην Ήπειρο συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση από την Άρτα.

Κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο, ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αλαζονεία τονίζοντας πως «η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ.  Αυτός ο γυάλινος πύργος δεν ενδιαφέρεται καθόλου να σας ακούσει, προπαγανδίζει τα πάντα, προγραμματίζει με φιλτραρισμένο και στοχευμένο τρόπο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στηλίτευσε τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μη δίκαιο φορολογικό σύστημα ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μισθωτούς, άσκησε κριτική στο σύστημα Υγείας, έκανε λόγο για ξεπούλημα της Ελλάδας και επισήμανε: «Είναι μία σκληρή χώρα η Ελλάδα για όλους όσους είναι έξω από το σύστημα».

Στον αντίποδα της κριτικής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η περιοδεία στην Ελλάδα δεν είναι στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας αλλά θα είναι συνεχής η επαφή με τον κόσμο και την κοινωνία. «Δεν σταματάμε εδώ, θα υπάρξει και συνέχεια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακόμα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «εμείς κτίζουμε νέο μοντέλο πολιτικής, το οποίο θα είναι από την κοινωνία με εκπροσώπους της στη Βουλή και με τους ευρωβουλευτές μας» και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα μεγαλώσει γρήγορα η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέδωσε τα εύσημα στη βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη αλλά και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Μετά τις συναντήσεις στο Επιμελητήριο, περπάτησε στο κέντρο της πόλης στους πεζόδρομους, όπου μίλησε με πολίτες.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο είναι τα Ιωάννινα.

Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός υποβαθμίζει ως “αχρείαστη” μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας»

Tο εμπορικό κέντρο των Χανίων επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Μονή της Χώρας.

«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “αχρείαστη” αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια , υποβαθμίζοντάς τη. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν. 

Και, μάλιστα, όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις -για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί- στην Αγία Σοφία, όταν μετατράπηκε σε τζαμί. Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα ζήτημα. Ξαφνιαστήκαμε από αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας; Ήταν μία διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις, όταν προσβάλλει ανθρώπινα δικαιώματα, όταν προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν, βεβαίως, δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας», σημείωσε ο Nίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και υπογράμμισε ότι «απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται μία απάντηση αποδοκιμασίας, αλλά και συγχρόνως ενίσχυσης της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και την επόμενη μέρα ο λαός θα έχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά και μια ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σ. Ζαχαράκη: Μάχη κατά της ιδρυματοποίησης των παιδιών - Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Ως πρώτη προτεραιότητα έχουν τεθεί τα δικαιώματα του παιδιού, το θέμα των υιοθεσιών και αναδοχών από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τα στελέχη τ...

Φόρτωση άρθρων...