Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Εργαλοιοποίηση Ανεξάρτητων Αρχών «α λα» Τσίπρα και από τον απελπισμένο Κασσελάκη

Τον ολισθηρό δρόμο του Τσιπρισμού και του Πολακισμού, φαίνεται να επιλέγει ο πολιτικά απελπισμένος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για να αντιπαρέρθει τα διαλυτικά φαινόμενα που σαρώνουν την Κουμουνδούρου.

.Είναι πια ξεκάθαρο πως οι συναντήσεις του με τον Χρήστο Ράμμο και τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, τους προέδρους της ΑΔΑΕ και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κινούνται στο πλαίσιο της εργαλειοποίησής των ίδιων των Αρχών – όπως ακριβώς επιχείρησε να πράξει (παντελώς αποτυχημένα βεβαίως) και ο προκάτοχος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας. 
Μόνο που πλέον γεννάται ένα μεγάλο όσο και αυτονόητο ερώτημα, το οποίο προκύπτει από την χθεσινή του ανάρτηση ανάρτησή του στα social media. 

Ποια και τι στοιχεία του έδωσαν, αν του έδωσαν, οι δύο πρόεδροι; 

Και εξηγούμαστε. Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει επί λέξει:

«Συναντήθηκα τόσο με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και με τον κύριο Μενουδάκο, πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ».

Για ποια στοιχεία μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης; Τι ακριβώς ειπώθηκε για να προκύψει αυτό που επικαλείται, δηλαδή τα περί δήθεν ενιαίου κέντρου Pretador και ΕΥΠ;

Διότι όταν ο επικεφαλής του κόμματος που έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται τη συνάντηση με τους προέδρους των Αρχών και αμέσως μετά κάνει λόγο για δήθεν «στοιχεία» κάτι περίεργο συμβαίνει. Εκτός και αν είναι θέμα ελληνικών. Αν είναι έτσι, θα μπορούσε να διορθωθεί η ανάρτηση – κάτι που δεν έγινε.

Τα υπόλοιπα που αναφέρει στην ανάρτηση πάντως δείχνουν ξεκάθαρα άγνοια.

Και ένα ακόμη ερώτημα. Όταν προτείνει να μη χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση (μάλλον εννοεί τον κρατικό προϋπολογισμό) τι εννοεί; Να έχουν οι ανεξάρτητες Αρχές… χορηγούς; Και πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι, και κυρίως πώς θα στελεχώνονται; Με προσλήψεις που θα κάνουν οι επικεφαλής τους;

Δείτε την ανάρτηση Κασσελάκη:

«Συναντήθηκα τόσο με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και με τον κύριο Μενουδάκο, πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5, η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κυρίου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά.

Το σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα, πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη, με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες Αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωσή τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση, που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, τη νοημοσύνη και τους γενναίους λειτουργούς στις ανεξάρτητες Αρχές».  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...