Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Τσακαλώτος: Μπορούμε με αυτό το τοξικό κλίμα να είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική

Με τα υπό διαγραφή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων του Σινεμά «Τριανόν» πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της «Ομπρέλας» μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με το μέλλον της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς.

Την ώρα που η αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται θέμα ημερών, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σε ένα κατάμεστο κινηματογράφο, όπου βρέθηκαν όχι μόνο στελέχη της «Ομπρέλας» αλλά και μερικά από εκείνα που στήριξαν από τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών την Έφη Αχτσιόγλου.

tsakalotos_anagnostopoulou

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υπάρχει χώρος σ’ αυτό το κόμμα;

«Το ερώτημα είναι αν με αυτή την ρευστοποίηση αν με αυτόν τον αρχηγισμό και με αυτό το τοξικό κλίμα αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα που είναι σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο εγώ όσο καιρό είμαι στην αριστερά δεν το έχω ξανασυναντήσει. Αυτό δημιουργεί όχι μόνο ένα πρόβλημα μόνο αισθητικό και πολιτιστικό δημιουργεί ένα  νόημα η πολιτική συζήτηση εντός αυτού του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν αρκετά καυστικός με «την άλλη πλευρά», λέγοντας ότι «η πολιτική συζήτηση και το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά».

«Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη έκαναν πολύ καλές ομιλίες κριτικής στον πρόεδρο. Για αυτά που είπε στον ΣΕΒ, για το Ισραήλ για άλλα θέματα. Το εντυπωσιακό ξέρετε ποιο είναι; Ότι ουδείς από την άλλη μεριά απάντησε. Να υποστηρίξει. Κανένας πως δεν είναι έτσι τα πράγματα… Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Τι μαθαίνω για το συνέδριο; Το πρόγραμμα τους συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός, θεωρούν πως έχουν πλειοψηφία και άρα πολιτική συζήτηση με αυτούς τους όρους είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τέλος στην ομιλία μου στο συνέδριο είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα πράγμα να κάνω. Να φέρω πίσω την περηφάνια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους για τις προτάσεις τους για τους αγώνες τους. Λυπάμαι ότι αυτό πια θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει, αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

skourletis_voutsis
skourletis_voutsis
voutsis_tsakalotos

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Στα χέρια των ψηφοφόρων ο φάκελος - Μπορούν να ψηφίσουν από σήμερα

Στα χέρια τους έχουν πολλοί ψηφοφόροι τον φάκελο με την επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι εταιρείες κούριερ έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις των ειδικών φακέλων...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποια είναι η ατζέντα και ποια θέματα είναι εκτός συζήτησης

Με ρεαλιστικές προσδοκίες και θετικό πνεύμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στην Τουρκία. Οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Το...

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία στην Άγκυρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στα μέσα κο...

Φόρτωση άρθρων...