Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Εύσημα για το φιλοεπενδυτικό προφίλ της Ελλάδας στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιάπωνες επιχειρηματίες

Με μέλη της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN) συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιαπωνία Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον Mutsuo Iwai, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc., την εκτίμησή του για την επένδυση της Japan Tobacco στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της JTI που εκδόθηκε σήμερα, κατά την επίσημη συνάντηση, ο Mutsuo Iwai εξέφρασε την εκτίμησή του προς την ηγεσία της ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα στην Japan Tobacco International στην Ελλάδα (JTI) για τις εξαγωγικές της επιδόσεις, ενώ ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εξαγωγικών δραστηριοτήτων για την Ελληνική Οικονομία.

O Έλληνας Πρωθυπουργός επαίνεσε την JTI για τη στήριξή της στους καπνοπαραγωγούς και τη συμβολή της ως μακροχρόνιος και αξιόπιστος αγοραστής φύλλων καπνού, στη διατήρηση των αγροτικών θέσεων εργασίας, αλλά και για τις επιδόσεις της στο πεδίο της ικανοποίησης των εργαζομένων, λαμβάνοντας την υψηλότερη διάκριση ως ο Νο 1 κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα προωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις στην Ελλάδα και θα διατηρήσουν τη βούληση να συνεχίσουν να έχουν ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης βασισμένο στην καλή πίστη, που είναι πάντα η πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Mutsuo Iwai ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση καθώς και την Keidanren που διοργάνωσαν τον οικονομικό διάλογο με πολύ ανοιχτό τρόπο παρέχοντας την ευκαιρία στον όμιλο JT να αναδείξει τη δέσμευσή του για συνεχή συνεισφορά στην Ελλάδα στον οικονομικό τομέα καθώς και στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα πυρά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρήσεις Κασσελάκη και οι απαντήσεις της Κουμουνδούρου

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση είχαν τα τρία μεγάλα κόμματα την Κυριακή για τις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο Εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν «...

Φόρτωση άρθρων...