Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το Μάτι - Nτροπή να μιλά για σόου πάνω στα Τέμπη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,  κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ,πως ακόμα δεν έχει ζητήσει συγνώμη για το Μάτι.

«Δεν πάσχει από αμνησία ο ελληνικός λαός, δεν πέρασαν τόσα χρόνια από το Μάτι και το σόου το ίδιο βράδυ που έκανε. Το να έρχεται και λέει αυτά ο κ. Τσίπρας στη βουλή δείχνει όχι μόνο υποκρισία αλλά και το μέγεθος της υποτίμησης του ελληνικού λαού και μνήμης του. Το να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης είναι εξωφρενικό. Ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγνώμη αμέσως, ο υπουργός παραιτήθηκε σε λίγες ώρες, ο κ. Τσίπρας, στο Μάτι μέχρι σήμερα συγνώμη δεν έχει ζητήσει από κανέναν και κανείς υπουργός του δεν παραιτήθηκε και για όλα έφταιγαν οι κάτοικοι», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: « ήταν ένα θλιβερό κοινοβουλευτικό σόου κατά του Μητσοτάκη είναι ντροπή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε έγγραφα με μια παλιά ανάρτηση του κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για θυσία Φύσσα μετά τη δολοφονία του από τη Χρυσή Αυγή αλλά και δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού που χαρακτήριζε ευκαιρία αναστοσχασμού τη τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να καταδείξει την υποκρισία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Καθόλου δεν είχαν πονέσει για τα Τέμπη γιατί θα ντρέπονταν να ψάχνουν μια φράση για να κάνουν προπαγάνδα. Κανείς δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τη τραγωδία για ψήφους. Μόνο ο κ. Τσίπρας χωρίς ευαισθησία. Λίγη ντροπή και τσίπα λοιπόν. Και η κυβέρνηση και κόμματα κάνουμε ότι μπορούμε με μια θλιβερή εξαίρεση. Είπαμε ότι φταίμε όλοι, ένας μόνο ισχυρίζεται ότι δεν φταίει: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος αμόλυντος και άσπιλος», ανέφερε ο υπουργός και κατέληξε: « εσείς προτάσσετε τα Τέμπη γιατί πιστεύετε ότι σας οδηγεί σε καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό είναι πολιτικά αναξιοπρεπές, φτηνό και δείχνετε δεν έχετε μάθει τίποτα. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο λαός 21 Μαΐου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη η στρατηγικής σημασίας συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο - Οι έξι πυλώνες της συμφωνίας

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, και ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νε...

Φόρτωση άρθρων...