Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Οικονόμου για μεταναστευτικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανέλθει η κατάσταση χάους που ζούσαμε επί των ημερών του

Πολιτική

Το «μπλόκο» στον φράχτη του Έβρου, που επιχειρεί να θέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παδημούλης μέσω τροπολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα των περιορισμό των μεταναστευτικών χωρών.

«Το 2015, το 75% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη περνούσε μέσα από την Ελλάδα. Το 2022 μόλις το 5% διέρχεται μέσα από τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου: Η Ελλάδα σήμερα σώζει ζωές στο Αιγαίο

Στη συνέχεια, παρουσίασε με αριθμούς τις μεταναστευτικές ροές επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τότε οι «τοπικές κοινωνίες υπέφεραν» και οι αρχές προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα χωρίς βοήθεια.

«Η Ελλάδα της Μόριας, που για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θαλάσσια σύνορα και είχε ανοικτά σύνορα στην στεριά, σήμερα σώζει ζωές στο Αιγαίο και επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο. Επί ΣΥΡΙΖΑ οι ροές ανήλθαν το 2015 σε 874.735 ανθρώπους, το 2016 σε 181.048, το 2017 σε 33.853, το 2018 σε 45.828 και το 2019 σε 72.422», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ήταν τότε που οι τοπικές κοινωνίες υπέφεραν από τους χιλιάδες πρόσφυγες, που διέλυαν τον κοινωνικό ιστό. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση θυμόμαστε όλοι ότι η κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ ένιπτε τα χείρας της και μιλούσε για πρόσφυγες που λιάζονταν και για επενδυτές που αναζητούσαν ευκαιρίες. Παράλληλα, άφηνε αβοήθητο το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστινομίας που πάλευε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαδημούλη και την τροπολογία που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου για υπογράμμισε ότι πρόκειται για «συνέχεια της διατύπωσης του κ. Τζανακόπουλου ότι ο φράκτης στον Έβρο είναι παράνομος. Η πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι σαφέστατη να επανέλθει η χώρα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό στην κατάσταση χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν τον λαό να πληρώνει τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία σε όλη την Ευρώπη

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με ασθενείς, εκπροσώπ...

Φόρτωση άρθρων...