Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά με την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Nα μιλάει για τοξικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερις μέρες ψευδολογούν πάνω στον Παπαθανάση ότι δήθεν του κούρεψαν το δάνειο, ενώ ο άνθρωπος το πληρώνει κανονικά, είναι λίγο υπερβολή», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα o κ. Γεωργιάδης, σε συνέχεια της σφοδρής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται μεταξύ του ίδιου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνω τα χέρια ψηλά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με απόσπασμα ομιλίας του για το οποίο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίου του. «Η ομιλία αυτή δεν είναι χθες, είναι προ 10-15 ημερών, τώρα το ανακάλυψαν αυτοί, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Στην ομιλία μου αυτή, υπάρχει και το βίντεο, που μιλάμε για τα ομόλογα και τη διαχείριση κεφαλαίων κάνω ένα, ας το πούμε, ευφυολόγημα, μπορεί κάποιος να πει επιτυχημένο κάποιος να πει όχι επιτυχημένο, αναφέροντας την ερμηνεία τη μεταφορική, όπως λέω, του όρου Δεξιός και του όρου Αριστερός στο λεξικό και μάλιστα εξηγώ ότι αυτό φυσικά δεν είχε πολιτική σημασία αλλά είχε να κάνει με το πέταγμα των πουλιών και αν έρχονταν από τη Δύση όπου ήταν η αριστερά ή από την Ανατολή που ήταν η δεξιά, κατά το πώς έβλεπαν αυτοί την οιωνοσκοπία» ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Μάλιστα γέλασε το ακροατήριο και πήγαμε παραπέρα. Το κομμάτι αυτό το κάνω εν είδει χιούμορ. Αυτό το κομμάτι του LIDDELL & SCOTT, που είναι το πιο έγκυρο στον κόσμο λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, πράγματι, αν δείτε το λήμμα δεξιός, λέει καλότυχος, ικανός, αν δείτε το λήμμα αριστερός, λέει μεταφορικά κακότυχος, γρουσούζης. Δεν το έχω γράψει εγώ το λεξικό, ούτε έχω φτιάξει εγώ την ελληνική γλώσσα. Αυτό είναι στην γλώσσα της αρχαίας ελληνικής. Να κάθομαι να κάνω πολιτική αντιπαράθεση με την ερμηνεία του λεξικού, τι να πω. Το τι ερμηνεία θα πάρει κάτι που θα πω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω. Ό,τι ερμηνεία θέλουν ας δώσουν, αλλά να μιλάνε για τοξικότητα οι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θυμάστε καμιά κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση στον τέταρτο χρόνο να προηγείται με 5 μονάδες;»

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να έχει μειώσει την απώλεια ποσοστών που κατέγραφε η ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως οι δημοσκοπήσεις είναι αυτές που δημοσιεύονται και πως είναι καλές για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας «θυμάστε καμιά κυβέρνηση οποιαδήποτε μετά την μεταπολίτευση που στον τέταρτό της χρόνο να προηγείται με 5 μονάδες; Εγώ δεν ξέρω καμία», ενώ πρόσθεσε ότι δημοσκοπικά το κόμμα έχει ανακτήσει τις 4 από τις 5 μονάδες που έδειχνε να έχει απωλέσει.

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών και το γεγονός ότι απασχολεί τους πολίτες το αν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι σε λίγες μέρες στη Βουλγαρία έχουν εκλογές, γιατί πριν από δύο χρόνια άλλαξαν το σύστημα σε απλή αναλογική και πως πρόκειται για την 5η εκλογική αναμέτρηση που έχουν στο διάστημα αυτό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις»

Αναφορικά λοιπόν, με το πώς θα κινηθεί η ΝΔ μετά τη δεύτερη κάλπη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως εάν δεν έχει αυτοδυναμία στις εκλογές με το μπόνους, «ασφαλώς θα πειθαρχήσει στην εντολή του ελληνικού λαού και θα προσπαθήσει να συμπτύξει κυβέρνηση συνεργασίας με λογικούς όρους. Αυτό δεν αναιρεί αυτό που πρέπει να πούμε με αλήθεια στον κόσμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν και ήταν εξαιρετικά προβληματικές».

Στην περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη, η συζήτηση για συνεργασία θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφορικά με το όχι του κ. Ανδρουλάκη στον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, δήλωσε «το τι λέγεται προεκλογικά έχει σχετική σημασία με το τι λέγεται μετεκλογικά γιατί μεσολαβούν οι εκλογές και όλοι πειθαρχούν στις αποφάσεις του εκλογικού σώματος».

«Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός»

«Δεύτερον, η απαίτηση του κ. Ανδρουλάκη αν κάνει συνεργασία να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, στην ουσία είπε στην αρχή δεν θέλει τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη για να πει ότι θέλει Ανδρουλάκη. Το ζήτημα όμως είναι ποιος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός. Εγώ λέω κάτι απλό. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θέλει ο ελληνικός λαός να ψηφίσει πρώτο τον Τσίπρα; Ο Τσίπρας δικαιούται να είναι ο πρωθυπουργός. Τον πρωθυπουργό δεν τον επιλέγει ο καθένας μας βάσει της επιθυμίας του. Ποιος δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός; Αυτός τον οποίο ψηφίζουν οι συμπολίτες του. Αυτό θα πει δημοκρατία, μαζευόμαστε, ψηφίζουμε, ο πρώτος σε ψήφους γίνεται αρχηγός. Αυτό είναι το σύστημα από την εποχή που εφευρέθηκε στην αρχαία Αθήνα, θα τα αλλάξει τώρα ο Ανδρουλάκης;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση

«Η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να διασφαλίσει ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, ενώ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση “Ασπίδες”», τόνισε ...

Υπεγράφη η στρατηγικής σημασίας συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο - Οι έξι πυλώνες της συμφωνίας

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, και ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νε...

Φόρτωση άρθρων...