Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει

Πολιτική

Στον Γέρακα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Νέα Μάκρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, σταθερά, τολμηρά, μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Όπως είπε «αυτή η επίσκεψη (σ.σ. στη Νέα Μάκρη) μου φέρνει στη μνήμη ένα πολύ δύσκολο βράδυ το οποίο χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε στη δύσκολη φωτιά. Αποδείξαμε την μεγάλη πρόοδο που έχουμε κάνει στα ζητήματα πολιτικής προστασίας από την λειτουργία του 112 μέχρι τον καλύτερο συντονισμό πυροσβεστικής και δήμων. Έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας».

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών του Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είναι πολύ ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου που έχουμε χαράξει τέσσερα χρόνια ή θα πάρουμε το ρίσκο να κυλήσουμε πίσω και να χάσουμε όσα καταφέραμε;».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «έχει σημασία κάθε φορά που απευθυνόμαστε στους πολίτες να θυμίζουμε εν τάχει χωρίς να πλατιάζουμε, χωρίς υπερβολές και αυταρέσκεια, τι πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Θα υπογράψω αύριο την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο, Παρασκευή (31/3) στον Έβρο όπου, όπως είπε, «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Με αφορμή, δε, την τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση».

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, «ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Υπήρχε μια σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο

Για «σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο» μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την...

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Φόρτωση άρθρων...