Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Γεραπετρίτης στον Κάμερον: Υπάρχει διαφωνία αρχής για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Άγγλο ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Γεραπετρίτης: Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Σούνακ ακυρώθηκε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά

Στην πολιτικά απρεπή απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

«Η ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από την πλευρά του σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τη στάση του Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο LSE λέγοντας ότι «ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει».

Συνομιλία Γεραπετρίτη - Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και τον Σουηδό ομόλογό του Τομπίας Μπίλστρομ στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε τα εξής: «Πριν την έναρξη της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,τον Υπουργό Εξωτερικών Σουηδίας Τομπίας Μπίλστρομ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. ...

Φόρτωση άρθρων...