Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Γιώργος Τσίπρας για τα ομόφυλα ζευγάρια: Προβληματίζομαι για το θέμα της παρένθετης κύησης

Ακόμη δεν έχουμε δει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ας μην βιαζόμαστε, ανέφερε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του πρόταση νόμου.

«Και εγώ έχω προβληματισμό για το θέμα της παρένθετης κύησης» είπε σε άλλο σημείο, τονίζοντας πως υπάρχουν κενά από την συνέντευξη Μητσοτάκη, ενώ ο πρωθυπουργός «στρίβει δια του αρραβώνος» ζητώντας από τους διαφωνούντες να δηλώσουν αποχή και να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοια στάση. Δεν υπάρχει κανείς βουλευτής που να μην στηρίζει την ισότητα απέναντι στο νόμο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Μην βιάζεστε» είπε, ενώ στη συνέχεια είπε πως ο ίδιος, όπως και ίσως άλλοι βουλευτές, προβληματίζεται σε σχέση με το θέμα της παρένθετης κύησης ακόμη και στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

«Είμαστε λίγο φευγάτοι ως χώρα στο θέμα αυτό» είπε εξηγώντας ότι σε άλλες χώρες, πολύ προοδευτικές στο θέμα των δικαιωμάτων και της ισότητας, η παρένθετη κύηση είναι απαγορευμένη. «Εμείς είμαστε πιο προχωρημένοι;» αναρωτήθηκε.

Για την συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες είπε ότι θα πάει και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές, εκτός αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι. «Θα είναι μια συνεδρίαση αποδοτική» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία - Να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας

Στη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε από τα Σέρβια της Κοζάνης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτ...

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γέφυρα των Σερβιών - Ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης

Επίσκεψη στη Γέφυρα Σερβιών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού παρακολούθησε τη λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντί...

H Ε.Ε. χαιρετίζει την επιστολή του Μητσοτάκη: «Συμβάλλει στον συνολικό προβληματισμό για το μέλλον της ενιαίας αγοράς»

Την επιστολή χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διαφο...

Φόρτωση άρθρων...