Τετάρτη
08 Φεβρουαρίου 2023

Μάρτιν Γουλφ (Financial Times): «Σημαντικό το έργο του Μητσοτάκη, έκανε την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις»

Πολιτική

Για τις κινήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων χρόνια μίλησε ο επικεφαλής των οικονομικών αναλυτών των Financial Times, Μάρτιν Γουλφ.

Ο Γουλφ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία. 

Ακόμα, ο επικεφαλής των οικονομικών αναλυτών των Financial Times τάσσεται και υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» για την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, ο «γκουρού» των αναλυτών της ιστορικής εφημερίδας, εκτίμησε ότι πλέον η Ελλάδα είναι μια χώρα με καλές προοπτικές, τις καλύτερες που είχε εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτή την πορεία πιστώνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει σημαντικό έργο. Έχει αναδείξει την Ελλάδα ως μια πιο δυναμική και ελκυστική οικονομία για επενδύσεις» είπε ο Βρετανός οικονομικός αναλυτής.

Επίσης, ο Γουλφ πρόσθεσε: «Οι Έλληνες εργάζονται σκληρά και είναι ευφυείς. Αξιοπρεπής κυβέρνηση, λογική σταθερότητα. Η λογική σταθερότητα ρυθμίζει τα δημοσιονομικά, μια πιο ανοιχτή φιλελεύθερη οικονομία, καλύτεροι θεσμοί. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει, οπότε είμαι αρκετά αισιόδοξος.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια αρκετά καλή πορεία, με καλές μελλοντικές προοπτικές, καλύτερες συγκριτικά με το παρελθόν», πρόσθεσε ο Βρετανός οικονομικός αναλυτής.

Επιπλέον, ο πολύπειρος Γουλφ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Από τότε που χτίστηκε το μουσείο της Ακρόπολης, τάσσομαι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας ξεκίνησε από το μηδέν (Photos)

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συζήτησή του με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στον θεματικό άξονα «Τεχνο...

Ο Τσίπρας είναι απών από τις μεγάλες προκλήσεις

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που η Νέα Δημοκρατία έφερε προς ψήφιση στη Βουλή για το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και σε κάθε συνδυασμό στον οποίο εμπλέκεται καταδικα...

Φόρτωση άρθρων...