Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η Ελλάδα καταγγέλλει επίσημα στον ΟΗΕ το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης - Επιστολή στον Αντόνιο Γκουτέρες

Και επίσημα καταγγέλλει η Ελλάδα το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης με επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα, η Αθήνα απευθύνει ηχηρή προειδοποίηση πως τυχόν έρευνες υδρογονανθράκων θα παραβιάσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα οδηγήσουν σε ένταση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Με επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, και θέμα τις συνέπειες των τουρκολιβυκών μνημονίων, η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προειδοποιεί ότι κάθε ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας είτε της Λιβύης που θα βασίζεται σε αυτά τα παρανόμως υπογραφέντα κείμενα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις έντασης στην περιοχή.

«Η Αθήνα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου» τονίζει και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι κάθε ενέργεια για την εφαρμογή του Μνημονίου της Τουρκίας που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σκόπιμη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής που είχε εκλεγεί πέρυσι με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον ανακριτή, για τον ξυλοδ...

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Εευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλ...

Φόρτωση άρθρων...