Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Η Βουλή καταδικάζει την επίθεση στον αστυνομικό και την οπαδική βία

Πολιτική
Tags: Βουλή

Πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης και το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των κομμάτων κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο κ. Πλακιωτάκης είπε αρχικά: «πιστεύω ότι εκφράζω όλες και όλους τους συναδέλφους και θα ήθελα να ευχηθώ να κερδίσει την μάχη που δίνει στην εντατική για την ζωή του ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σε οπαδικά επεισόδια. Είναι καιρός για πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις, ώστε η βία να εκλείψει επιτέλους από τους χώρους του αθλητισμού και από παντού».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια. «Εκφράζω και την αγωνία και συμπαράσταση μου προς την οικογένεια του αστυνομικού. Έχουμε συζητήσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η συζήτηση χωρίζεται σε εκείνους που ζητούν να είμαστε πιο σκληροί με την βία και σε εκείνους που ζητούν να είμαστε πιο σκληροί με τις αιτίες της βίας. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σκληροί και με τα δύο και αυτό κάνει η πολιτική της κυβέρνησης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είπε: «ελπίζουμε να πάνε όλα καλά με την υγεία του αστυνομικού και να βρεθούν οι δράστες για να λογοδοτήσουν. Είμαστε δίπλα στην οικογένεια του τραυματία».

Την καταδίκη της επίθεσης εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά. Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ είπε «το χθεσινό περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρειάζεται η άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης παραμένουν ένα γράμμα κενό, ανεφάρμοστες και όσο αυτό θα συνεχίζεται, η κατάσταση θα χειροτερεύει.. Η νοσηλεία ενός νέου ανθρώπου είναι ένα γεγονός που μας θλίβει όλους. Εκφράζουμε όλοι μας τη συμπαράσταση στην οικογένειά του και την ελπίδα μας να γίνει πολύ γρήγορα καλά».

Την επίθεση στον αστυνομικό καταδίκασαν και οι εκπρόσωποι από ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Νέας Αριστεράς» Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε για το θέμα «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την χθεσινή δολοφονική επίθεση. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα γήπεδα μετατρέπονται σε πεδίο βίας. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα και ευχόμαστε γρήγορη και ταχεία ανάρρωση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε απαρέγκλιτα η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις (Photos)

Μονόδρομο, και ειδικά στην τρέχουσα περίοδο της γεωπολιτικής αστάθειας, χαρακτήρισε την επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Χίο...

Φόρτωση άρθρων...