Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Κασσελάκης για το δάνειο: Δεν ήταν εύκολη υπόθεση – Έπρεπε να το εξηγήσω στην οικογένειά μου

Πολιτική

Για το δάνειο στα κομματικά ΜΜΕ, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και την κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος συνυπέγραψε την πρόταση για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους Ευρωσοσιαλιστές μαζί με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να τόνισε ότι το θέμα αυτό θα το δούμε στο συνέδριο, θα συζητηθεί εκεί. Ωστόσο, μεταφέροντας την εμπειρία του από την επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις επαφές του με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκεί, το τελευταίο έδειξε ότι περιμένει από το ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί, φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης. Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς άκουγαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ότι τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έδειξαν ότι περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί.

Αναφερθείς στην οικονομική κατάσταση των κομματικών μέσων, είπε πως «δεν πρόκειται να δεχθώ επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο το κόμμα, για μένα αυτό είναι «κόκκινη γραμμή» προσθέτοντας πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ως προς το δάνειό του προς τα κομματικά μίντια, «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και έπρεπε να εξηγήσω και στην οικογένειά μου, δεν μου είναι ευχάριστο και μένα και να εξηγώ και να μπαίνω στη διαδικασία αυτή», φέρεται να υποστήριξε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Κασσελάκης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να επανέλαβε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια για εμάς είναι αυτονόητη, σε συνέχεια της κομματικής πειθαρχίας που προανήγγειλε στη χθεσινή συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία στην Άγκυρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στα μέσα κο...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Μπρα ντε φερ για τη μειονότητα, τη Μονή της Χώρας και τη Χαμάς - Πού συμφώνησαν

Ένα ενδιαφέρον μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμείφθη την ώρα των κοινών τους δηλώσεων στην Άγκυρα. ...

Φόρτωση άρθρων...