Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κατρίνης: «Ατυχέστατη η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ - Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν προσφέρεται για σόου»

Πολιτική

«Ατυχέστατη» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Κατρίνης την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να απέχει εφεξής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε: «Ακούσαμε την περασμένη Παρασκευή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, τον κ. Τσίπρα να εγκαλεί τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι μάλλον η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Βουλή να μιλήσει, και, ''πριν αλέκτορα φωνήσαι'', ο ίδιος, μετά από τρεις μέρες, ουσιαστικά, επέλεξε να αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή».

Ακόμα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: «Η λογική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ωστόσο, δεν είναι να στήνουμε επικοινωνιακά σόου για την πρόκληση εντυπώσεων, αλλά η διεξοδική συζήτηση, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων προς όφελος του ελληνικού λαού».

Επίσης, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι ''ανένδοτη'' και ''αδιαπραγμάτευτη'' απέναντι στην κυβέρνηση, επιλέγει έναν ατυχέστατο τρόπο για να κατοχυρώσει τη θέση της ως δήθεν αντίπαλο δέος της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «στις Εκλογές μόνο ο ελληνικός λαός αποφασίζει και ότι είναι απαράδεκτο να βιάζονται ορισμένοι να προκαταλάβουν την απόφασή του».

Έπειτα, ο Μιχάλης Κατρίνης υπενθύμισε ότι «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ''ή εμείς ή αυτοί''  και το ίδιο πράγμα λέει κατ’ ουσία σήμερα η Νέα Δημοκρατία με το ''ή ψηφίζεις Μητσοτάκη ή ό,τι άλλο ψηφίζεις βγάζει Τσίπρα'', προσπαθώντας να εκβιάσει την αυτοδυναμία και να περάσει μια λογική ''χαμένης'' ψήφου. Τόσο το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, όσο και το σημερινό προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι εξίσου διχαστικά και ακραία πολωτικά, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τη σταθερότητα της χώρας ''εκ των ων ουκ άνευ'' και ακριβώς εκεί θα κριθούν αμφότεροι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι οποίοι προς το παρόν φαίνεται να απασχολούνται μόνο από το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του επόμενου πρωθυπουργού, χωρίς να τους ενδιαφέρει η συζήτηση οποιουδήποτε προγραμματικού πλαισίου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

 «Το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών θα επιδιώξει την εξεύρεση λύσης, η οποία περνάει από τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή, στη βάση βέβαια της αλλαγής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και της υιοθέτησης των δικών μας προτάσεων», είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους «Σπαρτιάτες»

Στο επίκεντρο της κόντρας Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι ψήφοι των «Σπαρτιατών». Η κόντρα ξέσπασε σήμερα, έπειτα την τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφο...

Φόρτωση άρθρων...