Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κεραμέως: «Φέρνουμε διάταξη που θα καλύπτει πλήρως τους καθηγητές»

Για την πορεία των εμβολιασμών στους εφήβους και για τις επιθέσεις και τις μηνύσεις αρνητών γονέων σε εκπαιδευτικούς μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι αρνητές, όχι μόνο επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και self test στα σχολεία αλλά στέλνουν και στην αστυνομία στους εκπαιδευτικούς, υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος.

Έπειτα, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως ανέφερε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

Ακόμα, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα πανεπιστήμια για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Φόρτωση άρθρων...