Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Κεραμέως: «Πίσω από τη συγγνώμη της Kυβέρνησης υπάρχει συντριβή και όχι υποκρισία»

Να άρει τον αυτοαποκλεισμό από την ψήφιση των νομοσχεδίων ο ΣΥΡΙΖΑ και να συναινέσουν τα πολιτικά κόμματα κάλεσε, από το βήμα της Βουλής η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε στην παρουσίαση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου «Ζούμε Αρμονικά Μαζί-Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία».

Η Νίκη Κεραμέως άρχισε την ομιλία της αναφερόμενη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας πως «πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης [...] υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία». 

Παράλληλα, η υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμα ότι, αντίθετα από τη σημερινή κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη η οποία της αναλογεί και προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξεις τη συγγνώμη της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ποτέ σε άλλες τραγικές στιγμές.

«Πέρα από την αυτονόητη έκφραση οδύνης και συγγνώμης, προχωρά η διαδικασία διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών και οι προσπάθειες εκ μέρους της Πολιτείας αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και των δικλείδων ασφαλείας του, ώστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ παρόμοια τραγωδία. Η κυβέρνηση πριν λίγο ανακοίνωσε ήδη νέα μέτρα ενίσχυσης του δικτύου στην προσπάθεια ακριβώς αυτή η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις. Πράξεις απτές, προκειμένου να ενισχυθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας», επισήμανε η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, που χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, η Νίκη Κεραμέως αντέτεινε ότι «εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε κάθε επίπεδο, ο πρωθυπουργός ο ίδιος, ο αρμόδιος υπουργός, η διοίκηση του ΟΣΕ, όλοι αναλάβαμε τις ευθύνες. Δεν κρυβόμαστε, αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη. Κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές. Και κάνουμε και κάτι άλλο. Όσο η Δικαιοσύνη αναζητά και αποδίδει ευθύνες, η κυβέρνηση μετουσιώνει σε πράξεις και δράσεις με στόχο να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοια τραγωδία», ανέφερε η υπουργός. 

«Έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από εμάς. Για το μερίδιο ευθύνης που εμείς αναλάβαμε και εσείς όχι, για τη συγγνώμη που εμείς ζητήσαμε και εσείς όχι, για τις διαχρονικές ευθύνες, για το ότι εμείς δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Δεν θα σας ακολουθήσουμε όμως στο δρόμο της έντασης. Είναι το τελευταίο που χρειάζονται όσοι θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, το τελευταίο που χρειάζεται μία χώρα βυθισμένη στη θλίψη και την οδύνη», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.
Σχετικά με το νομοσχέδιο, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «στόχος είναι να σπάσει η σιωπή, κανένα παιδί να μην είναι και να μη νιώθει μόνο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης ανατροπής

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό. Δεν ψηφίζουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, ούτε για την πολιτική επιβίωση του Κυριάκου Μητσ...

Φόρτωση άρθρων...