Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση

Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και, κατά κύριο λόγο, η διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε για την πίεση που υπάρχει στα νησιά και στις δομές, όπου η πληρότητα φαίνεται πως πλησιάζει το 60-65%. Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως υπάρχει μεν μια πίεση, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. 

Σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, εκφράστηκε η εκτίμηση πως το επόμενο διάστημα θα περιοριστούν και ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως η Τουρκία δείχνει διάθεση για συνεργασία.  

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στο Δέλτα του Έβρου συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Ελλάδας-Βουλγαρίας και Τουρκίας. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία δείχνει να επιθυμεί να επικρατήσει ηρεμία το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης τόσο των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο και των σχέσεων με τη Δύση. 

Όσο για τον φράχτη στον Έβρο και την πορεία υλοποίησης της επέκτασης, τονίστηκε πως το έργο συνεχίζεται με βάση τα χρονοδιαγράμματα και με μικρότερη πίεση, σε σχέση με όσα ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.  

Για την προοπτική της ευρωτουρκικής συμφωνίας, επισημάνθηκε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξή της, ωστόσο θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα, με τις επαφές που θα έχει ο Δημήτρης Καιρίδης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών στην Άγκυρα, να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...