Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Μάντζος: «Δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα της χώρας δύο κόμματα που δεν έχουν σταθερότητα ούτε καν στις θέσεις τους»

Πολιτική

Αιχμές τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Open TV, αναφέρθηκε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις μετεκλογικές συνεργασίες και στο πρόγραμμα του κόμματός του.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι υπάρχει «διατήρηση των μεγάλων ποσοστών στους αναποφάσιστους», τονίζοντας ότι «τα Τέμπη είναι ο "μαύρος κύκνος" της πολιτικής ζωής, καθώς άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το πώς συζητάμε πολιτικά στην Ελλάδα».

«Ο θυμός που δημιουργήθηκε σε όλους μας ως πολίτες πρέπει να μετουσιωθεί σε δύναμη δημιουργίας και ανατροπής των αδιεξόδων. Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα έχει την εξουσία αλλά πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος. Πώς θα χτίσουμε όλοι μαζί μία χώρα στην οποία αξίζει κανείς να ζει. Αυτό πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους. Ούτε με τοξικούς, ούτε αντιπαραθετικούς χωρίς επιχείρημα, ούτε παραπολιτικούς. Όλες και όλοι να δουλέψουμε ώστε να μην υπάρξει απαξίωση της πολιτικής», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει «αναρτημένο το πρόγραμμα και το σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος από τον Νοέμβριο. Καλωσορίζουμε και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην προγραμματική κανονικότητα. Έτσι πρέπει να γίνεται ο διάλογος».

«Υπάρχει ένας λαϊκισμός με ή χωρίς γραβάτα στο ζήτημα των μισθών. Τάζουν και οι μεν και οι δε μισθούς και δεν λένε αυτό που ξέρει όλη η κοινωνία: ότι για να έχεις πραγματικούς μισθούς, πρέπει να έχεις πραγματική ανάπτυξη, πραγματικό εισόδημα, πραγματική φορολογική δικαιοσύνη, πραγματική ρύθμιση αγοράς», πρόσθεσε.

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «το πρόγραμμα και τα πρόσωπα είναι η βάση πάνω στην οποία πρέπει να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας. Επειδή γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για τη σταθερότητα, προσπαθούν να μας πουν ότι εγγυώνται τη σταθερότητα δύο κόμματα που δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε καν τη σταθερότητα της δικής τους άποψης; 

Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε να μας λέει ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι γκάλοπ και τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός ανακρούει πρύμναν και μας λέει ότι τελικά είναι πολύ σοβαρές. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν την απλή αναλογική, λέγοντας ότι είναι το δίκαιο αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα, και τις τελευταίες εβδομάδες είναι σαν να μην ξέρουν τι να το κάνουν, μιλώντας για ψήφο ανοχής και κυβέρνηση ηττημένων.

Εμείς λέμε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα της χώρας μόνοι τους και ιδίως με επικεφαλής δύο αποτυχημένους πρωθυπουργούς, δύο κόμματα που δεν μπορούν να εγγυηθούν σταθερότητα της θέσης τους. Εμείς λέμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιτύχει προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε ένα σχέδιο για καλύτερη χώρα, με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ, Μούσταφα - Το μήνυμα για ειρήνη και την προοπτική δύο κρατών

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη, τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης της Ιορδανίας και για τις κ...

Φόρτωση άρθρων...