Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαίωσε εμμέσως ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε ερώτηση που του έγινε στην ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. 

Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε».
Η εφημερίδα «Καθημερινή» σε δημοσίευμά της αναφέρει πως κατατέθηκε αίτημα από τη Γαλλία για τη μεταφορά συστοιχίας κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου CROTALE της Πολεμικής Αεροπορίας με αιτιολογία τη χρησιμοποίησή της για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι εφόσον το Παρίσι προτίθεται να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται τη συμμαχική συνδρομή προκειμένου να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών εντός της πρωτεύουσας που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού ξεκίνησε σε διπλωματικό επίπεδο τον περασμένο Νοέμβριο, προφανώς δίχως να υπάρξει κάποια εξέλιξη έως τώρα. Οι Γάλλοι προτείνουν δύο τρόπους μεταφοράς της συστοιχίας. 

Είτε κατά το πρότυπο της ανάπτυξης Patriot της Πολεμική Αεροπορία στη Σαουδική Αραβία για φύλαξη κρίσιμων υποδομών, δίχως, ωστόσο, να είναι σαφές αν θα καλύψουν το κόστος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Ριάντ. Είτε μέσω δανεισμού για διάστημα μεγαλύτερο της διάρκειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...