Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: «Η Ελλάδα προσέρχεται στις συνομιλίες για ΜΟΕ με Τουρκία χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Η Ελλάδα προσέρχεται στις συνομιλίες με την Τουρκία χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι μετά από ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών η οικογένεια εφτά ατόμων που διέμενε στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου διήλθε μέσω της Ράφα στην Αίγυπτο και εντός των προσεχών ημερών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. 

Επίσης, ανέφερε ότι στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του ενιαίου πράσινου τιμολογίου, και πλέον οι καταναλωτές θα ξέρουν ποιος προμηθευτής είναι ο φθηνότερος.

Ακόμα, είπε ότι παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, υπογράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη οι συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό εννιά νοσοκομείων στη βόρεια Ελλάδα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ακόμη, ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 620 χιλιάδων σε επιχειρήσεις σχολικών ειδών για παραβίαση νόμου περί αθέμιτης κερδοφορίας. 

«Οι συνεχείς έλεγχοι είναι το πιο σημαντικό όπλο για την περιστολή των φαινομένων κερδοσκοπίας και κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, και θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Friedrich Merz, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον κ. Merz, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Αύριο ο Πρωθυπουργός έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz, στην καγκελαρία. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η χώρα μας πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο, σε σχέση με το ΑΕΠ για το 2022, και κατέληξε λέγοντας ότι στην ατζέντα βρίσκονται ζητήματα που αφορούν την ενέργεια την κλιματική αλλαγή και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...