Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Παύλος Μαρινάκης: «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά και κοινοβουλευτικά»

Για πολιτική αντιμετώπιση των «Σπαρτιατών» εντός του Κοινοβουλίου έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης του ενημέρωσης των συντακτών.
«Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα στη Βουλή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν.

Ακόμα, ενημέρωσε πως την Πέμπτη στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη Βουλή το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού και στις επισκέψεις που θα κάνει σε υπουργεία, αρχής γενομένης από το Υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, μοναδικός μας αντίπαλος τα προβλήματα των πολιτών.
Στο υπουργικό τέθηκε από τον πρωθυπουργό οι στόχοι της κυβέρνησης. Οι τέσσερις βασικές μας προτεραιότητες είναι καλύτεροι μισθοί και υγεία.

Για τη συμμετοχή του στις Βρυξέλλες, τόνισε πως προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και τόνισε πως είναι σημαντικό η εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Η κ. Μετσόλα τον συνεχάρη για την εκλογή του ενώ αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν τον συνεχάρη και είπε πως προσβλέπει σε ακόμα καλύτερη συνεργασία.

Την Πέμπτη στις 17:00 θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα.

Το Σάββατο θα γίνει η ψηφοφορία για τη δεδηλωμένη.

Την Τρίτη θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Πέμπτη το υπουργείο Κλιματικής προστασίας».

Οι ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών

«Η τήρηση της νομοθεσίας είναι αδιαπραγμάτευτη και τα αντανακλαστικά της είναι άμεσα, όπως αποδείχτηκε και στη Ρόδο».

«Για την παρακράτηση το εξετάζουμε και θα επανέλθω αν υπάρχει κάτι νεότερο».

«Για τις ευρωεκλογές και το εκλογικό σύστημα δεν έχω υπόψη κάποια σχετική συζήτηση».

«Είμαστε μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές και θέλουμε να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις. Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα ενημερωθείτε στην ώρα τους».

«Εντείνονται οι έλεγχοι στο τουρισμό και εξετάζονται όλες οι καταγγελίες και θα υπάρχουν άμεσες επεμβάσεις».

«Τα τρία στελέχη της ΝΔ που είπατε έχουν εκλεγεί πολλές φορές υπηρετώντας την ατζέντα και από τους πολίτες κρίνονται και θα συνεχίσουν να κρίνονται».

«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα για να μην έχουν οι εγκληματικές οργανώσεις και οι επικεφαλής τους τη δυνατότητα να εκπροσωπούνται. Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν στη Βουλή.

Να θυμίσω πως η ΝΔ έκανε τρεις παρεμβάσεις για το θέμα αυτό. Η ουσία της διάταξης είναι το να μην έχει κάποιος καταδικασμένος για εγκληματικές ενέργειες δυνατότητα να είναι επικεφαλής κόμματος».

«Απάντησα πως οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα στη Βουλή. Το κρίσιμο είναι για το αν κάποιος είναι ο ουσιαστικός αρχηγός».

«Κατ' αρχάς, εμάς μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν νομίζω πως έχουμε κοινές θέσεις με τη ΝΙΚΗ».

«Για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα το ακούσετε καλύτερα από τους αρμόδιους αλλά θα κινηθεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θωράκισε τη χώρα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στα εθνικά θέματα και σε όλα τα επίπεδα».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει το θέμα με τις αμβλώσεις και η κ. Αλεξοπούλου έκανε διευκρινιστική ανάρτηση».

«Θα σταθούμε σε όσα έχει πει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει καμία υποχώρηση στα εθνικά συμφέροντα».

«Θα αποδείξω και θα κριθώ για αυτό, να ενημερώνω το σύνολο των πολιτών. Για κάποιο διάστημα θα υπηρετώ και τα άλλα πόστα μου αλλά ο Τύπος δεν είναι δική μου αρμοδιότητα».

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση περί αποχώρησης της FRONTEX, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ζήτημα».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Μήνυμα για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Είμαι σοκαρισμένος από την...

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Φόρτωση άρθρων...