Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Με αναβαθμισμένο ρόλο στο ΕΛΚ o Μητσοτάκης

Πολιτική

Μετά την χθεσινή περιπέτεια στην Οδησσό, η ελληνική αποστολή πήρε ξανά τον δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα, με τη συνοδεία διπλωματών από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρουμανία και έφτασε στο Κισινάου. Από εκεί, ο κ. Μητσοτάκης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ταξίδεψε για το Βουκουρέστι και από εκεί πήγε κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον περίμενε ο πρόεδρος Κλάους Ιοχάνις, ο οποίος επιδιώκει να μπει σφήνα στη διεκδίκηση για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Με όσα έγιναν, αλλά και με δεδομένη τη διεθνή καταδίκη για την επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σήμερα μετά τις 12:00 στο συνέδριο του ΕΛΚ αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος των ομιλητών μεταξύ των προέδρων κομμάτων του ΕΛΚ, αμέσως μετά τον Πολωνό Ντόναλντ Τούσκ, κάτι που καταδεικνύει και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ΝΔ στα εσωτερικά της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τουσκ υπέγραψαν την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στην Κομισιόν, ενώ θα διαδραματίσουν και σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές διαβουλεύσεις για τα κορυφαία ευρωπαϊκά πόστα.

«Αν αναμενόταν μια φορά με ενδιαφέρον η ομιλία Μητσοτάκη, η οποία δεν θα ήταν διεκπεραιωτική, τώρα νομίζω όλοι περιμένουν ακόμα περισσότερο να τον ακούσουν», έλεγε χθες ανώτερη ευρωπαίκή πηγή, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης φτάνει στον συνεδριακό χώρο με νωπό το αποτύπωμα του πολέμου που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...