Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για market pass στο β’ εξάμηνο

Πολιτική

Ανοικτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση market pass στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 άφησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο debate.

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας και στις δύο πρώτες ερωτήσεις της Σίας Κοσιώνη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δοκιμασμένο το μέτρο του market pass κι εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και κριθεί ότι υπάρχει πρόβλημα τότε «είμαι διατεθειμένος στο δεύτερο εξάμηνο να το χορηγήσουμε».

Ειδικότερα δήλωσε, απαντώντας στη σχετική ερώτηση, στη διάρκεια του debate: «Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο πρόβλημα. H κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την αναχαίτιση, όπως το ''καλάθι του νοικοκυριού'' και το Market Pass, αλλά και οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που είναι μόνιμες».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τιμές «βαίνουν μειούμενες και ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται. Εφόσον επιμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα θα εξεταστεί, στα πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων, η επέκταση του Market Pass και για το δεύτερο εξάμηνο».

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι στην επόμενη τετραετία ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 980 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε πως οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες.

Τρεις παρεμβάσεις

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των μέτρων που προώθησε η κυβέρνηση στο διάστημα της κρίσης και ιδίως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πληθωρισμού και συγκεκριμένα των αυξήσεων στα τρόφιμα.

Όπως είπε έγιναν τρεις παρεμβάσεις:

1. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν

2. Έκτακτη στήριξη με τη χορήγηση market pass, που αντιστοιχεί στο 10% ως ποσοστό μηνιαίων δαπανών.

3. Μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με προοπτική να φτάσουν στα 1.500 ευρω στο τέλος της επόμενης τετραετίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Φόρτωση άρθρων...