Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης: Δεν εφησυχάζουμε - Κάθε κρίση είναι αφορμή για νέες μεταναστευτικές ροές (Photos)

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την αυστηρή φύλαξη των συνόρων», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων».

«Το Ισραήλ δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ώστε να μην επεκταθεί η ανθρωπιστική καταστροφή και σε άλλους αμάχους», τόνισε από τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση δεν εφησυχάζει για το μεταναστευτικό καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.

Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μου να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την πολιτική αυστηρής φύλαξη συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται. 

Ο φράχτης, είτε καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε το ανθρώπινο δυναμικό. Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων, για την οποία έχουμε πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, ενόψει του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών Eκλογών.

«Ο Χρήστος και η ομάδα του έχουν δρομολογήσει ένα σημαντικό έργο στην περιφέρεια και αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι ο ίδιος αποδίδει μεγάλη σημασία στο να υπάρχουν Περιφερειάρχες με τους οποίους ξέρουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. 

«Μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα. Και ξέρω από εμπειρία ότι ισχύει για τον Χρήστο τον Μέτιο. Και σας ζητώ και στον Έβρο να φέρουμε πρώτο τον Χρήστο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο Έβρος είναι περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει καταστεί κόμβος ενεργειακός, διαμετακομιστικός, με ευρύτερη σημασία αν λάβει κανείς υπόψιν τι συμβαίνει στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Μητσοτάκης από Έβρο

Τα αντιδιαβρωτικά έργα  επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης: Κινηθήκαμε με ταχύτητα ρεκόρ

Την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων από τους υλοτόμους του Έβρου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χωριό Παλαγία όπου γίνονται αντιδιαβρωτικά έργα μετά την μεγάλη πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα αντιδιαβρωτικά – κορμοδέματα σε μήκος 8 χιλιομέτρων (σε σύνολο 28).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα τα έργα θα χάναμε ακόμα 100.000 στρέμματα παραγωγικού δάσους. Έχουμε κινηθεί με ταχύτητα ρεκόρ.

Εξασφαλίσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάνε αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής», είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεναγήθηκε στην περιοχή από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον δασάρχη Αλεξανδρούπολης Γιώργο Πιστόλα κ.α.

Μητσοτάκης από Έβρο
Μητσοτάκης από Έβρο
Μητσοτάκης από Έβρο
Μητσοτάκης από Έβρο

 

Μητσοτάκης από Έβρο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Πιερρακάκης: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16 αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο για να συζητήσει θέματα που επιλύει η νομοθετική πρωτοβουλία μας, είπε στη δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της...

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Όταν τιμωρηθούν οι ένοχοι θα κλείσει το εθνικό τραύμα»

«Έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, οι πληγές από τον χαμό των θυμάτων της μένουν νωπές, με τον Γολγοθά των δικών τους ανθρώπων πάντα δύσκολο και ανηφορικό» τονίζει ο πρωθυπου...

Φόρτωση άρθρων...