Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης για νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο: Τέλος στις παθογένειες δεκαετιών

Πολιτική

Για μια σημαντική τομή που επιφέρει το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων στο Δημόσιο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας αυτή την ώρα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό: «Στεγανοποιεί από γνωστές κομματικές παρεμβάσεις, απελευθερώνει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες τους, προκειμένου να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τον πολίτη. Παύουν οι διοικήσεις να είναι αποκλειστική επιλογή του υπουργού, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα σε μεγάλο βαθμό».

«Θα καθορίζεται από ικανότητες των υποψηφίων σε σχέση με τις ανάγκες του τομέα που καλούνται να υπηρετήσουν. Στόχος μας να βελτιώσουμε την απόδοση της κρατικής μηχανής αλλά και να προσελκύσουμε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στελέχη που στο παρελθόν ενδεχομένως να αποθαρρύνονταν», συνέχισε.

Πρόσθεσε δε ότι το προφίλ των υποψηφίων που διεκδικούν την ηγεσία ενός φορέα πρέπει να έχουν σπουδές και εμπειρία που θα έχει συνάφεια με το αντικείμενό τους, προκειμένου να συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη. Πρέπει να βάλουμε οριστικό τέλος σε μια πρακτική που συνέβαινε για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας να επιλέγονται κομματικοί φίλοι ως διοικητές νοσοκομείων με αποτέλεσμα να μην τοποθετούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν την Τουρκία - Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το μήνυμα ότι «είναι θετικό να συνομιλούμε» με την Τουρκία «χωρίς, όμως, αυταπάτες ότι η Τουρκία έχει αλλάξει τις πάγιες θέσεις της σχετικά με το Αιγαίο», έστειλε, μιλώντας στην τη...

Μητσοτάκης: Βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) μίλησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών....

Φόρτωση άρθρων...