Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Η ανάπτυξη να οδηγήσει στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, τόνισε ο Πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξης που θα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτός ο βασικός στόχος της κυβέρνησης αφορά την ανάπτυξη με ποιοτικές θέσεις εργασίας, σύγκλιση μισθών και έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

«Η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την πράσινη μετάβαση, την κλιματική αλλαγή και δεν θα μπορεί να αγνοεί τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

«Στόχος να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το ζητούμενο είναι πως θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται όσο πέφτει η ανεργία και σημείωσε ότι ο στόχος μας για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση του ΣΕΒ: «Σχέδιο και τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας».

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

O Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών νομιμοποιούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν να κινηθούμε άμεσα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ ο οποίος έφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας η οποία όπως ανέφερε έχει κάνει μεγάλα βήματα σε ότι αφορά τις επενδύσεις την απασχόληση και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού.

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

Παρακολουθήστε την εκδήλωση του ΣΕΒ: «Σχέδιο και τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...