Σαββάτο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί - Κατώτατος μισθός €950 στο τέλος τετραετίας

Για τα μέτρα που θα υλοποιήσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία θα ενισχύσουν το εισόδημα των νοικοκυριών μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στον Alpha  και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ δεσμεύθηκε για:

  • Περεταίρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα
  • Αύξηση αφορολόγητου 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδία. Ότι ισχύει συν 1000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση
  • Έμμεσοι φόρους κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θα εκτραπεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού.
  • Αύξηση μισθών κατά 25%
  • Κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος τετραετίας
  • Ανανέωση στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» με 10.000 νέα σπίτια.

Ο κόσμος συσπειρώνεται στη Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σπανίως τις κοιτάει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πρόσθεσε ότι τα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά αλλά τώρα που βλέπουμε τα πραγματικά διλήμματα ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

Το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, το αναδεικνύουμε για να δείξουμε τη δομική αδυναμία της απλής αναλογικής είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποκηρύξει ακόμα τον Βαρουφάκη. «Είναι αδιανόητο να παίζουν μονόπολι. Να βάλουμε μια τελεία σε αυτά τα σενάρια».

Προσωπικά, πρόσθεσε, δεν συζητά κανένα σενάριο κυβέρνησης ανοχής. Μόνος μας στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ερωτηθείς αν θα καταθέσει άμεσα τη διερευνητική εντολή που θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θα σεβαστώ το Σύνταγμα. Θα παραλάβω την εντολή που έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός και αν θα γίνουν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα το δούμε αμέσως μετά τις εκλογές». 

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κεντρικές δεσμεύσεις του τηρήθηκαν και πως προφανώς υπήρχαν και καθυστερήσεις και λάθη. Είπε ότι θα αποτελέσει κεντρική του προτεραιότητα το εθνικό σύστημα υγείας και στη δικαιοσύνη χρειάζεται να τρέξουμε με πιο γρήγορα βήματα. «Προφανώς και οι πρωθυπουργοί πρέπει να κλείνουν τον κύκλο τους κάποια στιγμή. Πάντα πίστευα ότι χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δύο τετραετίες για να πούμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πίστα και γίναμε Ευρώπη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν ένας πρωθυπουργός πρέπει να κλείνει τον κύκλο του στα 8 χρόνια, απάντησε «πιθανόν».

Ερωτηθείς για την εικόνα της χώρας στην Ευρωβουλή, είπε ότι ήταν προσεκτικός για την υπόθεση Γεωργούλη και δεν θα εξάγει συμπεράσματα για την ηθική ενός χώρου από μια μεμονωμένη συμπεριφορά. Είπε ότι τα αισχρά hashtag ndpederastes έγιναν οργανωμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών είπε ότι η εισήγησή του είναι να αλλάξει και να γυρίσουμε πάλι σε λίστα όπως στο Επικρατείας.

«Κάνω κι εγώ τη δικιά μου αυτοκριτική και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να πάμε στο αντιστάρ system. Θα το δείτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», ανέφερε σημειώνοντας πως έχει καταλήξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για το debate ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δουμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων. Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες καλπες υπάρχει λογική γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους».

Ο πρωθυπουργός ξακαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία. δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας επανέλανβε ότι με κυβέρνηση ΝΔ μέχρι το τέλος του έτους θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα. Το πρόγραμμα του Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο. «Αναρωτιέμαι αν θέλουμε να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι ο οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν τα 45 δισεκατομμύρια  ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης των φόρων και αύξησης των εισοδημάτων.

«Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από εμάς από εδώ και στο εξής. Σας δίνω μια πρόγευση όσων θα πούμε αύριο αναλυτικά.

  • Περεταίρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα
  • Αύξηση αφορολόγητου 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδία. Ότι ισχύει συν 1000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση

Για έμμεσους φόρους κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θα εκτραπεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα είναι στο 950 ευρώ.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για βίντεο Κασσελάκη: «Τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

Επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκ...

Φόρτωση άρθρων...