Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για την τραγωδία θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα

«Να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός σήμερα από την ΠτΔ στο πλαίσιο των τακτικών τους συναντήσεων και στο διάλογό τους που έγινε μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είπε ότι θα «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως χρειάζεται «να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα γίνει τέτοια τραγωδία».

«Κάθε Έλληνας κάθε Ελληνίδα ταυτιζόμαστε με τους συγγενείς των θυμάτων, βλέπουμε στα θύματα τα παιδιά μας, τους φίλους, τους συγγενείς μας. Υπάρχει δικαιολογημένος θυμός για ένα συμβάν που δεν έπρεπε να συμβεί. Αναλαμβάνω την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της οποίας έγινε η τραγωδία» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να διασφαλίσουμε σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ότι η έρευνα θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα διστάσω να αξιοποιήσω κάθε ευρωπαϊκή βοήθεια. Αφετέρου οφείλουμε να κάνουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις για την ασφάλεια των τρένων. Δική μου δέσμευση είναι ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης που εκκρεμεί από το 2014 θα ολοκληρωθεί ταχύτατα εντός των επόμενων μηνών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη «κατέδειξε τις μεγάλες προσκλήσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, μια μάχη διαρκείας με καθεστεκυίες αντιλήψεις. Έχουμε αποδείξει ότι αυτές τις μάχες τις κερδίζουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν από τη μια το 112 και από την άλλη να μην μπορούν να συννενοηθούν δύο σταθμάρχες».

«Να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «είμαι ταγμένος σε αυτή τη μάχη, ξέρω ότι έχει και πολύ σκληρές στιγμές όπως αυτή, είναι μια μάχη που κινητοποιεί πολλές δυνάμεις στην κοινωνία».

Στόχος της μάχης αυτής, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός είναι να υπάρξει ένα κράτος «με μεγαλύτερη λογοδοσία, διαφάνεια, αξιολόγηση και για αυτά θα συνεχίσω».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

Φόρτωση άρθρων...