Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για τους διασωθέντες

Σύσκεψη για τους διασωθέντες από το ναυάγιο της Πύλου με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών συγκάλεσε την Παρασκευή ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση.

Εξετάστηκαν, επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των νεκρών του ναυαγίου.

Ο κ. Σαρμάς εστίασε το ενδιαφέρον του στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας με την ενεργοποίηση ιδίως του δικαιώματος επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή Ίντερνετ.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αθήνα διαψεύδει διαρροές από Λονδίνο ότι δήθεν είχε συμφωνηθεί να μην τεθούν δημοσίως οι ελληνικές θέσεις

Συνέχεια δίνει μέσω διαρροών η Ντάουνινγκ Στριτ στο «διπλωματικό φάουλ» του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε άκομψα τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τις δηλώσεις ...

Γεραπετρίτης στον Κάμερον: Υπάρχει διαφωνία αρχής για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Άγγλο ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του...

Φόρτωση άρθρων...