Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο Κασσελάκης δείχνει την έξοδο στην Έφη και την ομάδα της

Μήνυμα προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από την εκπομπή του στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», επισήμανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε το μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου μία ημέρα μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της τάσης «6 συν 6», όπου ουσιαστικά προανήγγειλε το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, καθώς εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης για την ηγεσία. 

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε. Αλλά ταυτόχρονα, να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει». 

Ακόμα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει».
«Δεν θα είχα τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών»

Σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια». 

«Έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

«Θα ήταν ηγετική ομάδα» οι «6 συν 6»

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους», συμπληρώνοντας πως «εγώ σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ γιατί ευθυγραμμίστηκα με αυτό», καθώς «εάν εγώ δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε. Ωστόσο, «ακριβώς εξαιτίας αυτό του σεβασμού, από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρότεινα όποια θέση ήθελε» εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως «μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρότασή μου. Λέω ελάτε να είστε ηγετική ομάδα, ήσασταν η πρώτη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, βασίζομαι σε αυτήν την ομάδα» περιέγραψε, για να απευθύνει καθαρό μήνυμα προς τα στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης εκτίμησε πως «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» με τα προς αποχώρηση στελέχη, αλλά και πως «δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο προσωπική η διαφωνία και πραγματικά λυπάμαι», συμπλήρωσε.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, «καταρχάς πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση».

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

Αιχμές περί αξιοπιστίας Τσίπρα: «Δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση»

Κατά διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο κόμμα και τον προκάτοχό του, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Ακολούθως, «για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να μπορεί να δείξει δείγμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, για μένα το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, καθώς «αν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός» ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις από τη δήλωσή του ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις, «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα, ήταν μια απεύθυνση σε μια μικρή ομάδα η οποία έδωσε πάσο σε ύβρεις εναντίον του κόμματος και του προέδρου της δημόσια» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώντας πως για τη γείωση κόμματος στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα είναι οι οργανώσεις μας στη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αυτό τον κόσμο. Το κόμμα σε καμία περίπτωση να μην τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Ακολούθως, στη ροή «θα δημιουργήσουμε think tanks, θα με βοηθήσουν αυτά να δημιουργήσουμε ατζέντα, ατζέντα αυτή θα πάει διάδραση στη βάση» συμπλήρωσε, ενώ «θα βρούμε ανθρώπους, στελέχη που έχουν σχετική τεχνογνωσία», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε σχέση με τις κινήσεις του κόμματός του το επόμενο διάστημα.

Όπως επισήμανε, το «εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει και εντός ΣΥΡΙΖΑ Το στοίχημα του κόμματός μας είναι να αγκαλιάσουμε τη σοφία». Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος, «το συνέδριο θα έχει θα έλεγα κάποιες γενικές, αλλά συγκεκριμένες, σύγχρονες θέσεις όχι πλήρως κοστολογημένες δημοσιονομικά, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνει ένα σύγχρονο πρόγραμμα», εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

Κυβέρνηση σε τέσσερα χρόνια

«Ποιον έχω πειράξει σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ακόμη για τις επιθέσεις που δέχτηκε, όπως δήλωσε, για να προσθέσει πως «για αυτό είμαι σίγουρος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση, Θα αναδείξουμε καλό κόσμο, όχι μόνο τεχνοκρατικά, αλλά και ηθικά».

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

«Είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο»

Σε ερώτηση για το τι μεσολάβησε και τελικά έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο, Δεν είδα αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ενώ απάντησε στα περί υπέρμετρης επικοινωνίας πως «λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλός στην επικοινωνία και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα δυνατό άτομο, έτσι λένε οι άλλοι, στην επικοινωνία τώρα δεν είμαστε πολύ πολιτικοί». «Όταν δεν απαντάω σε ύβρεις δημόσιες, αναδείξαμε θέματα» πρόσθεσε, με φόντο την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, αλλά και στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

«Δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, «εγώ έχω ένσημα και πολλά ένσημα, δεν έχω δικαίωμα να είμαι στην πολιτική επειδή ήμουν στο εξωτερικό και δεν έχω οργανωθεί από 17 χρονών;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, «δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, και κατέληξε, λέγοντας πως «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».

Κασσελάκης Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Το αναστάσιμο μήνυμα Χαρδαλιά: Οι σκέψεις μας σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και δοκιμάζονται από τους πολέμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το Πάσχα είναι γιορτή Ελπίδας, ότι τα δύσκολα είναι...

Φόρτωση άρθρων...