Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες αποχωρήσεις που έρχονται και το κλίμα τοξικότητας

Κοντά στη διάλυση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέες αποχωρήσεις αναμένονται να γίνουν από το κόμμα το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται το κλίμα τοξικότητας, ενώ στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η «κατάρρευση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται τρίτος, με το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στη δεύτερη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να χάσει ακόμα και την τρίτη θέση με τη συνεχή πτωτική πορεία που έχει.

Ο Παύλος Πολάκης πρωτοστατεί σε ανοίκειες επιθέσεις εναντίον «αντιφρονούντων», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος.
Παράλληλα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου, μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 στελέχη. Όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται κάθε πιθανότητα συνεννόησης με τον Στέφανο Κασσελάκη και των «υπερασπιστών» του.

Η τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά της Σία Αναγνωστοπούλου χρησιμοποιώντας προσωπικό υγειονομικό περιεχόμενο, που εμπίπτει στο ιατρικό απόρρητο, ξεσήκωσε ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη που χαρακτήρισαν την ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χυδαία και αποτρόπαια». Μέχρι και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναγνώρισε ότι «έχει ξεφύγει ο συνάδελφος».

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Σία Αναγνωστοπούλου έγινε λίγες ώρες αφότου η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, η αποκαλούμενη και ως «6+6» στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου συμμετείχε πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλα το μήνυμα στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγεσία, απορρίπτοντας ουσιαστικά το σύμφωνο συμβίωσης που πρότεινε προ ημερών ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τα στοιχεία διάλυσης που εμφανίζει - όπως ειπώθηκε - ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της ομάδας από το κόμμα, διατυπώνοντας αιχμές κατά της νέας ηγεσίας, ενώ φέρεται να δήλωσε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο». 

«Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει στοιχεία διάλυσης και συνεχίζει ο χώρος να κινδυνεύει με χλεύη από τους πολίτες. Η ρίζα της κρίσης είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής. Προφανώς, αυτό το πλαίσιο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια συνεννόησης. Και οι ειδικά οι τελευταίες επιθέσεις σιγά – σιγά φτιάχνουν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο», φέρεται να είπε στην ομιλία του ο Νάσος Ηλιόπουλος,αποτυπώνοντας το γενικότερο κλίμα και τη σκέψη για τις επόμενες κινήσεις των «6+6».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι απαιτείται άμεση αποχώρηση, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης φέρονται να εξέφρασαν προβληματισμούς για την άμεση αποχώρηση.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις ή σταδιακές παραιτήσεις στελεχών, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η αποχώρηση οργανωμένων μελών τμηματικά και με τρόπο ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι γίνεται οργανωμένα. Αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει και με τους επτά βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου, καθώς και δω δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχουν αποφασίσει να φύγουν όλοι.

Πάντως, στη συνεδρίαση οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήθελαν αποχώρηση, καθώς εκτιμούν ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχουν στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το αναστάσιμο μήνυμα Χαρδαλιά: Οι σκέψεις μας σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και δοκιμάζονται από τους πολέμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το Πάσχα είναι γιορτή Ελπίδας, ότι τα δύσκολα είναι...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...