Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Οι αλλαγές που σχεδιάζει ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ - Τα ονόματα που παίζουν για τις θέσεις - «κλειδιά»

Παρασκήνιο

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής βρίσκει το ΠΑΣΟΚ με 10 βουλευτές περισσότερους από αυτούς που είχε το 2019 και τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη, στο τιμόνι της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για πρώτη φορά.

Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ για την επικράτηση στον χώρο της κεντροαριστεράς έναντι του λαβωμένου ΣΥΡΙΖΑ τώρα ξεκινά και όλες οι επιλογές θα κριθούν στο βάθος του χρόνου.

Του Χρήστου Δρούζια

Επόμενο κρας τεστ για το ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς θέλει να επιβεβαιώσει τα μεγάλα και διαχρονικά ερείσματα που διαθέτει στον συγκεκριμένο χώρο.

Στόχος της ηγετικής ομάδας είναι να «πρασινίσει» μεγάλο μέρος του αυτοδιοικητικού χάρτη και να φτάσει τους 120 δημάρχους σε όλη τη χώρα από 80 που έχει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα του κόμματος αναμένεται το επόμενο διάστημα να συγκροτήσει Επιτροπή Αυτοδιοίκησης, στα πρότυπα του οργάνου για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Στην Επιτροπή θα μετέχουν έμπειρα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και θα έχει ως αντικείμενο να διερευνήσει σε θεσμικό, πολιτικό, και οργανωτικό επίπεδο όσα ζητήματα αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ θα αναλάβει την αναζήτηση των ικανών προσώπων ανά τη χώρα, που θα εμπνέουν και συσπειρώνουν ευρύτερα ακροατήρια.

Χρίσματα στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσουν κυρίως στις 13 περιφέρειες και εμβληματικούς δήμους που έχουν και πολιτικό συμβολισμό, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα το Ηράκλειο και σε άλλες πρωτεύουσες νομών, ενώ δεν πρόκειται να εμπλακούν σε κανέναν διάλογο σε επίπεδο κεντρικής συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα επιχειρήσει, όπως εκτιμούν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να κρυφτεί πίσω από «πράσινους» υποψηφίους για να διασώσει τις δυνάμεις του στον αυτοδιοικητικό χάρτη, όπως το έκανε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την περίπτωση του «πράσινου» Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο μεγάλος όμως στόχος για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ακούει στο όνομα ευρωεκλογές, όπου η ψήφος είναι πιο χαλαρή. Στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να επιτύχουν την ανατροπή του συσχετισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ και από την τρίτη θέση να βρεθούν στη δεύτερη, δηλαδή αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ονόματα που παίζουν για τις θέσεις - «κλειδιά»

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να στήσει την ομάδα «κρούσης» στη Βουλή, δηλαδή να επιλέξει τα πρόσωπα που θα μαρκάρουν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα. Αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να παντρέψει τον ενθουσιασμό των νέων στελεχών, που επιβραβεύτηκαν με την ψήφο των πολιτών σε πολλές περιοχές της χώρας, με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις δυνατότητες των «παλιών».

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα – κλειδιά που θα αποτελέσουν την νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για τις θέσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προορίζεται το δίδυμο του Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν, επίσης, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θα προταθεί εκ νέου για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Άλλοι βουλευτές που αναμένεται να αξιοποιηθούν σε εμβληματικά χαρτοφυλάκια για να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης στη βουλή είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Στέφανος Παραστατίδης, η Ευαγγελία Λιακούλη, που ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. και είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει τον ίδιο ρόλο κ.α.

Με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μάντζος και ο Παναγιώτης Δουδωνής κατευθύνονται στη Βουλή αναμένεται αλλαγή φρουράς στην εκπροσώπηση του κόμματος και στην Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου είναι της Ελένης Χρονοπούλου, του Θανάση Γλαβίνα και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Όσον αφορά το κόμμα, αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Γραμματέας Οργανωτικού Τασούλα Χατζηδάκη και η Στεφανία Μουρελάτου, που είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη και έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Καρφί"

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Φόρτωση άρθρων...