Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι 268 νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ονόματα)

Οι 268 νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις Εκλογές τις 21ης Μαΐου, ανακοινώθηκαν από την Πειραιώς. Πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους.

Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη όπου κύριο ρόλο είχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, οι οποίοι ήταν σε άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε και την τελική έγκριση για τη λίστα.

Από τη λίστα με τους υποψήφιους, ξεχωρίζουν τα εξής ονόματα:

  • ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στην Κεφαλονιά
  • ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης στο Κιλκίς
  • ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία
  • ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Νότιο Τομέα Β’ Αθηνών
  • η Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη στα Χανιά
  • ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στην Κοζάνη
  • η οδοντίατρος Γιώτα Τριγώνη στην Εύβοια
  • ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος στην Ξάνθη
  • ο πρόεδρος Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος στη Χαλκιδική

Ακόμα, σημειώνεται πως όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι υποψήφιοι εκτός του Γιώργου Βαγιωνά και του Κώστα Τζαβάρα καθώς οι ίδιοι το ζήτησαν ενώ υπενθυμίζεται πως ο Χριστόφορος-Εμμανουήλ Μπουτσικάκης και η Γεωργία Μαρτίνου έχουν δηλώσει οι ίδιοι πως δεν θα είναι υποψήφιοι.

Επίσης, αναφορικά με τον πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρρα, εκκρεμεί η υποψηφιότητά του στη Φθιώτιδα και αναμένεται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια, καθώς αναμένεται ένα έγγραφο από την εισαγγελία το οποίο θα επικυρώσει και τυπικά τη συμμετοχή του.

Δείτε τη λίστα με τους νέους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Φόρτωση άρθρων...