Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Οικονόμου: 850 προσλήψεις εκπαιδευτικών – To σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία από τα κρούσματα

«Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας για υγειονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτή είναι η πανευρωπαϊκή τάση. Βασική μας μέριμνα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Οικονομίας και της Εκπαίδευσης».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας βασίζεται στους αυξημένους ελέγχους. Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, τα σχολεία, άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου σε Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λετονία και Ιρλανδία, ενώ μαζί με την Ελλάδα, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Σουηδία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία και Ρουμανία.

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες σημειώνοντας πως αναμένεται επίσης να παρατηρηθούν και αρρυθμίες στην διαδικασία. 

Όπως ανέφερε λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί.

Επίσης, σημείωσε πως γίνεται αναδιάταξη του δυναμικού των σχολείων όπου κρίνεται αναγκαίο και τόνισε πως θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μιλώντας για τα self test στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έγινε τεστ σε 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα. 

«Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως δεκαπλάσια κρούσματα.

«Εννιά στους δέκα δικαιούχους έλαβαν αυτοδιαγνωστικά τεστ» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος διαβεβαίωσε πως «η τηλεκπαίδευση, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, λειτουργεί κανονικά».

Σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως «είμαστε εδώ με μελετημένο σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις για να απαντάμε στην πορεία της πανδημίας, όπου αυτό χρειάζεται».

Ακόμη, επισήμανε πως γίνεται αναδιάταξη του δυναμικού των σχολείων όπου κρίνεται αναγκαίο και τόνισε πως θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ως προς τη χρονική ισχύ των μέτρων, τα οποία λήγουν τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, είπε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, η οποία θα προχωρήσει στις εισηγήσεις της, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται έγκαιρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Φόρτωση άρθρων...