Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οικονόμου: Ο Τσίπρας παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα και μετά τον αναβάθμισε

Τις αποκαλύψεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, για την υπόθεση παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα, σχολιάζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε η εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός «μπλοκάρει το αίτημά του για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επειδή φοβάται τους δικούς του βουλευτές». 

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής: «Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. 

Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ - επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας τσάκισε μεσαία τάξη και επιχειρηματικότητα»

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτηρίζει ψέματα και αερολογίες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατ' ομολογία των υπουργών του, ο κ. Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τώρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως υποστηρικτής της.

Ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρεται στα στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζει αποστομωτικά, σύμφωνα με τα οποία, από το 2020 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν διατεθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές 33 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

«Μέσα σε ένα δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ελληνική επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, σε υστερόγραφό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει «Θα βοηθούσε ενδεχομένως την προετοιμασία του κ. Τσίπρα για τη ΔΕΘ μια αίτηση κατάθεσης επισήμων εγγράφων και στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Φόρτωση άρθρων...