Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

ΟΝΝΕΔ: 7η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής - Προκήρυξη του 13ου Τακτικού Συνεδρίου 3-5 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 7ης Τακτικής Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, εν μέρει με φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού στελεχών και μέσω τηλεδιάσκεψης για όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Συγκεκριμένα, περίπου το 60% των μελών παραβρέθηκαν δια ζώσης και οι υπόλοιποι συμμετείχαν ψηφιακά.

κ2

Το σύνολο των παρευρισκομένων στην αίθουσα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και επέδειξαν για την είσοδό τους πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τα θέματα, που συζητήθηκαν με βάση την ημερήσια διάταξη ήταν:

  •  Απολογισμός δράσεων Οκτωβρίου 2021- Μαρτίου 2022
  •  Προγραμματισμός δράσεων Απριλίου – Μαΐου 2022
  •  14ο Τακτικό Συνέδριο ΝΔ
  •  Διεξαγωγή Φοιτητικών Εκλογών
  •  Προκήρυξη 13ου Τακτικού Συνέδριου ΟΝΝΕΔ

Τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου και αφού διαπίστωσε την απαρτία των μελών ανέγνωσε ψήφισμα για την προκήρυξη του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. 

Το σώμα αποφάσισε τη σύγκληση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου ορίζεται το τριήμερο 3 έως 5 Ιουνίου 2022.

σιαδημασ

Ο Γραμματέας της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας δήλωσε: «Όταν ξεκινούσαμε την θητεία μας τον Οκτώβριο του 2019, καμία και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτά που θα επακολουθούσαν. 

– Από την πρωτόγνωρη υγειονομικήκρίση του COVID19 με τις πολυεπίπεδεςσυνέπειες.

–Την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τις πολυάριθμες κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, στον Έβρο και τις συνεχείς προκλήσεις και αμφισβητήσεις.

–Μέχρι και την πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που έθεσε προς αμφισβήτηση έννοιες και αξίες, που για δεκαετίες θεωρούνταν δεδομένες και επαναπροσδιόρισε την οικονομική και ενεργειακή πολιτική ολόκληρης της Ευρώπης,

–Η πατρίδα μας, όπως και οι υπόλοιπεςχώρες ήρθαν αντιμέτωπες μεπρωτόγνωρες και αλλεπάλληλεςκρίσεις.

Μέσα σε αυτό το θολό και ασταθές τοπίο κατάφερε όμως να μείνει όρθια και αυτό οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση μας με σχεδιασμό και στοχευμένες πολιτικές, σοβαρότητα και συνέπεια διαχειρίστηκε όλες τις κρίσεις της τελευταίας 3ετίας, ενώ ταυτόχρονα συνέχισε το μεταρρυθμιστικό της έργο και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προσηλωμένη στο βασικό της στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΟΝΝΕΔ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι. Δίπλα στη Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάμε την Πατρίδα μας Μπροστά.»

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους Γραμματείς της ΚΕ ΟΝΝΕΔ για την 7η Συνεδρίαση του Οργάνου και για όλες τις Συνεδριάσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί με κάθε τρόπο κάτω από όλες τις πιθανές συνθήκες αλλά και για την αδιάλειπτη παρουσία όλων των μελών της ΚΕ με απαρτίες που άγγιζαν το 90%, τα οποία κατέρριψαν ένα μύθο που θέλουν πολλές φορές τα στελέχη να θυμούνται την Οργάνωση ή και το κόμμα από συνέδριο σε συνέδριο. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες. Αγαπητέ Γραμματέα, Β’ Γραμματέα, Αντιπρόεδρε, Αγαπητά μέλη του ΕΓ, μέλη της ΚΕ, Πρόεδροι Νομαρχιακών από όλη την Ελλάδα, φίλες και φίλοι,

οννεδ

Είναι ξεχωριστή η χαρά και η τιμή να απευθύνομαι σήμερα ενώπιόν σας σε μια ιδιαίτερη Κεντρική Επιτροπή και μπορώ να σας πω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα μας –όπως και όλες οι χώρες– καλούνται να αντιμετωπίσουν τις περισσότερες και ταυτόχρονες κρίσεις και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αλλά όσο μεγαλύτερες και περισσότερες είναι οι κρίσεις, τόσο υψηλότερος είναι ο πήχης για την αντιμετώπισή τους. Οφείλουμε να πούμε ότι η αντιμετώπιση όλων των κρίσεων από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη είναι παραπάνω από υποδειγματική. Και θα ήθελα ξεκινώντας να σας καλέσω –επειδή πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουν γίνει– να φωνάξουμε δυνατά, ειδικά στη γενιά μας, για αυτή τη διαχείριση και να θέσουμε τα σωστά ερωτήματα. Ποια άλλη Κυβέρνηση έχει μειώσει τόσους φόρους και τόσες εισφορές; Ποια άλλη Κυβέρνηση στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με διορισμούς μόνιμου και επικουρικού προσωπικού;  Το ίδιο συνέβη και στην εκπαίδευση με δεκάδες χιλιάδες διορισμούς στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την ειδική αγωγή.  Ποια άλλη Κυβέρνηση και ποιος άλλος Πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένη πολιτική για τους νέους; Την ανακοίνωσε στην τελευταία ΔΕΘ και την εφαρμόζει. Πότε άλλοτε είδαμε τέτοια ψηφιακή επανάσταση; Η οποία –ας μη γελιόμαστε– αρχίζει και δημιουργεί μια χώρα αντάξια με τα προσόντα της δικής μας γενιάς και τα προσόντα πολύ περισσότερο της γενιάς που έρχεται. Ποια άλλη Κυβέρνηση στήριξε τους νέους γονείς και την οικογένεια; Ποια άλλη Κυβέρνηση ξεκίνησε ή ξεπάγωσε τόσες επενδύσεις, που δημιούργησαν τόσες θέσεις εργασίας, φτάνοντας να μιλάμε για ρεκόρ μείωσης της ανεργίας την τελευταία δεκαετία. 

φωτο

Είναι χρέος μας να τα επικοινωνήσουμε όλα αυτά, γιατί δεν έγιναν με μαγικό τρόπο και το ξέρετε πολύ καλά γιατί συμμετείχατε και συμμετέχετε σε όλη αυτή τη διαδικασία και μάλιστα κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είμαστε πολύ περήφανοι, πολύ περισσότερο από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτά τα περισσότερο από δυόμιση χρόνια μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων, που ενώθηκαν κάτω από αυτές τις συνθήκες έκαναν πάρα πολλά. Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε αυτόν τον απολογισμό γιατί θα το κάνουμε στο Συνέδριο που προκηρύχθηκε για τις 3-5 Ιουνίου 2022. Επιτρέψτε μου όμως να ξεχωρίσω κάποια πράγματα, όπως είναι η πρόταση για τον πρωτογενή τομέα που παρουσιάσαμε πρόσφατα, η οποία προέκυψε μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο αλλά και δεκάδες επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας σε δεκάδες νομούς όλης της χώρας. Πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε δεκάδες νομούς όλης της χώρας, σε δήμους της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης για τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω τους Υπευθύνους του ΕΓκαι τους Προέδρους των Νομαρχιακών. Από τις επισκέψεις αυτές προέκυψε αυτή η πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη με κάθε πρόταση που καταθέσαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρότασή μας για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – η πρώτη μας πρόταση– για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί πολλά από αυτά έχουν ήδη νομοθετηθεί. Το project2030.gr, που ξεκίνησε σαν ιδέα, ήδη από το προηγούμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μετά από μια συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι σίγουρος ότι η επόμενη διοργάνωσή του θα είναι όπως αρχικά την είχαμε ονειρευτεί. Όλα αυτά έγιναν επειδή ενώθηκαν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι με πολύ διαφορετικές παραστάσεις από όλη την Ελλάδα και έτσι είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. 

οννδ

Θέλω όμως να σταθώ και στη ΔΑΠ–ΝΔΦΚ και να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, ειδικά φέτος, να σταθούμε δίπλα στη Γραμματέα Κατερίνα Κορωνιά και όλα τα μέλη της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε εδώ, αλλά γιατί φέτος οι φοιτητικές εκλογές μετά από δύο χρόνια, που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν είναι περισσότερο πολιτικές από ποτέ.  Γιατί φέτος φάνηκε με τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ότι ο μόνος τρόπος αυτές οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πραγματικότητα, είναι μια δυνατή ΔΑΠ–ΝΔΦΚ. Γιατί η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ είναι η μόνη δημιουργική επιλογή για τα Πανεπιστήμια. Έχουμε χρέος, όχι μόνο οργανωτικά αλλά και πολιτικά, απέναντι στην παράταξη αυτή, με βάση τις κατακτήσεις και τους αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε τον αγώνα των μελών της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ και να επανδρώσουμε παντού τα ψηφοδέλτιά μας. 

Πολύ σημαντική προτεραιότητα μας είναι φυσικά το Συνέδριο. Ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά, ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο την Οργάνωση και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη διεύρυνση. Κανένας δεν περισσεύει γιατί η επόμενη ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θα δώσει τις μεγαλύτερες μάχες με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία σε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στην τεράστια τιμή, που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να με προτείνει για το αξίωμα του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ και τα μέλη της να με εκλέξουν. Αυτό δεν είναι μόνο μια τιμή για εμένα, αυτό είναι μια αναγνώριση της ομαδικής δουλειάς και των ατόμων που απαρτίζουν αυτή την ομάδα που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια να οργώνει όλη την Ελλάδα. Οφείλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλη αυτή την προσπάθεια, την πορεία, τη διαδρομή στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά συνεχίζει ακόμη πιο ανανεωμένη και μεγάλη. 

Φίλες και Φίλοι, είμαι πολύ συγκινημένος γιατί μετά από 16 χρόνια ενεργής ενασχόλησης με τη ΔΑΠ–ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ μιλάω για τελευταία φορά από το βήμα της ΚΕ έχοντας το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Θέλω να σας υποσχεθώ ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυνατή και αποτελεσματική. Ενωμένοι θα δώσουμε όλες τις μάχες και θα τις κερδίσουμε. 

Με γεμίζει δύναμη ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε ως ενιαία ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βλέπω εδώ γύρω μου, κάποιους από τους οποίους ξεκινήσαμε μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια στην Κομοτηνή, αλλά και πολλά παιδιά που είμαστε πια φίλοι, τους νιώθω σαν δεύτερή μου οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό να τους ακούω να λένε ότι τους εκπροσωπώ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις συνεδριάσεις των Οργάνων της ΟΝΝΕΔ και θέλω αυτό να το διαφυλάξετε. Ξεχωριστά, θέλω να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που εκτίμησαν τη σκληρή ομαδική δουλειά και έδωσαν στην ΟΝΝΕΔ φωνή και ρόλο πολύ πιο δυνατό από αυτόν που είχε ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν από αυτό το βήμα, το, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μας αγκάλιασε με μια πρωτόγνωρη στήριξη και βρέθηκε κοντά μας στα γραφεία της Οργάνωσης δύο φορές παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα ουσιαστικά και όχι εθιμοτυπικά ακούγοντας όλα τα μέλη του ΕΓ. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκο γιατί αντιλαμβάνεται την προσπάθεια μας έχοντας περάσει κι εκείνος από αυτή τη θέση και δεν μας ξεχνάει στιγμή. Τέλος,θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρό μας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνώρισε το έργο της ΟΝΝΕΔ δίνοντας το παρών σε κάθε δράση μας και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στον απολογισμό και τη δράση μας. Δεν είναι αυτονόητο, το να δίνει ένας αρχηγός κόμματος μια τόσο υπεύθυνη θέση στον πρόεδρο της νεολαίας του, να αναγνωρίζει μια τόσο σημαντική δουλειά και αυτό θα έχει και συνέχεια. Αλλά πιο σημαντικός είναι ο ρόλος που επιλέγει να δώσει σε εμένα και σε άλλους νέους ανθρώπους. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει έμπρακτα την ανανέωση και όχι μόνο στα λόγια όπως κάνει η Αριστερά και η Κεντροαριστερά. Το «νέο» για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας Πρωθυπουργός που κατέστρεψε τα πάντα, πνίγοντας τη χώρα στους φόρους. Πρέπει να αναδείξουμε την πολιτική της Κυβέρνησης και την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως κι εκείνος έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ΟΝΝΕΔ».

μα

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής δήλωσε: «Μαζί με όλους εσάς καταφέραμε πολλά. Ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία και υλοποιήσαμε κάθε στόχο, μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Καταφέραμε να εγκαθιδρύσουμε τις ιδέες μας σε όλη την επικράτεια. Τα συνθήματα «ΟΝΝΕΔ για όλους» και «σε κάθε πόλη – σε κάθε γειτονιά» έγιναν καθημερινό βίωμα. Οι προβληματισμοί των νέων ανθρώπων μπήκανε στο χαρτί και με συλλογική προσπάθεια είδαμε πολλές από τις προτάσεις μας να γίνονται νόμοι του κράτους. Όλοι αυτοί οι αγώνες και οι προσπάθειες επιβραβεύτηκανεμπράκτως στο πρόσωπο του Προέδρου μας, του Παύλου Μαρινάκη. Ολόκληρη η οργάνωση λοιπόν, αισθανόμαστε βαθιά υπερήφανοι, διότι μέσω του Παύλου και με την εκλογή του, ως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αφού προτάθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορούμε και εκπροσωπούμαστε στη Νέα Δημοκρατία με ακόμη πιο ισχυρή φωνή».

Ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αναστασόπουλος παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Τα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας αποτελούν τον πιο αντικειμενικό και αδιάσειστο μάρτυρα πως η ΟΝΝΕΔ, πιστή στις αρχές της, πάντοτε πρωτοπορεί, είναι δίπλα στους νέους, στις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους, καταθέτει προτάσεις, παράγει έργο, διαμορφώνει το αύριο, σήμερα. Η ΟΝΝΕΔ έπειτα από την πολιτικοποίηση των στελεχών της αλλά και το συνδυασμό αυτής με τη μαζικότητα, αυτά τα χρόνια ανέκτησε το μεγάλο της πολιτικό πλεονέκτημα: Να χαράσσει Πολιτική!».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ έκαναν ανά τομέα ευθύνης ένα σύντομο απολογισμό, ενώ πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την επικράτεια καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, των φοιτητικών εκλογών και του επερχόμενου Συνεδρίου της Οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...