Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις εξελίξεις - Δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων

Πολιτική

Απαντήσεις στις καταγγελίες του Τύπου και της αντιπολίτευσης περί "παρακολουθήσεων" αναμένεται να δώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο πρωθυπουργός  το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί πριν την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη για την Κλιματική Σύνοδο του ΟΗΕ στο Σαρμ Ελ Σεϊχ της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει και απαντήσεις, αλλά θα αμφισβητήσει ευθέως και την τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Το θέμα συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, με την κυβέρνηση να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα όσα καταγράφονται δεν τεκμηριώνονται γι' αυτό και επελέγη και ο οξύς τόνος έναντι της εφημερίδας και του εκδότη της.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. Ο κ. Ντογιάκος ο οποίος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ο κ. Βαξεβάνης θα κληθεί άμεσα προς εξέταση και θα του ζητηθεί να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και άλλλα πρόσωπα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...