Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Με τις ευλογίες της Κυβέρνησης η ακρίβεια στα τρόφιμα»

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια στα τρόφιμα αφήνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Η ακρίβεια στα τρόφιμα, όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποτελεί πλέον τη μόνιμη απειλή για τα εισοδήματα των πολιτών και ιδίως των πιο αδύναμων», τονίζει ο τομέας οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Η αποκλιμάκωση του Γενικού Δείκτη τιμών καταναλωτή, λόγω κυρίως της πτώσης των τιμών στην ενέργεια, δεν μπορεί να αποκρύψει τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και ιδιαίτερα στα είδη διατροφής όπου ο σχετικός δείκτης τρέχει με 12,2% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί καμία από τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα , αλλά δείχνει με τη γενικότερη πολιτική της να ευνοεί την απληστία των κερδών των λίγων και ισχυρών, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο στην αγορά», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Παράλληλα με τα αυξημένα -λόγω πληθωρισμού- έσοδα ασκεί μια εντελώς αποτυχημένη επιδοματική πολιτική, που ανακυκλώνει αντί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα επιμένει στις προτάσεις του με στόχο να προστατεύσει το εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να θωρακίσει την οικονομία από τις επιπτώσεις αθέμιτων πρακτικών στην αγορά», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...