Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα στις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Τις παραιτήσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου από την Κυβέρνηση σχολίασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση για τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους...».

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία», είναι το σχόλιο του ΚΚΕ μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες

σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται ''κοινωνικές συναναστροφές'', αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα ''οργανωμένα συμφέροντα'' πολεμούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις», επισημαίνει η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του Υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι «την στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυπτε με ονόματα την συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό. Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται». «Είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις», προσθέτει η Ελληνική Λύση.

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει», σχολιάζει η Νέα Αριστέρα μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

«Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός των ελίτ που από την πρώτη μέρα της προεδρίας του έχουν υψώσει τείχος προστασίας» συνεχίζει η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: «Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει από την κοινωνική κατακραυγή.
Το έπραξε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το ξήλωμα του κ. Δημητριάδη. Το κάνει τώρα με τους κ.κ. Μπρατάκο και Παπασταύρου.
Ένας όμως είναι εκείνος που έχει ασυλία και προστατεύεται πάση θυσία: Ο κύριος Καραμανλής.
Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός των ελίτ που από την πρώτη μέρα της προεδρίας του έχουν υψώσει τείχος προστασίας.

Ούτε μπορούν να κρύψουν αυτό που όλη η κοινωνία πλέον έχει καταλάβει. Την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο αρχιερέας της συγκάλυψης, του ψεύδους και της παραπληροφόρησης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...