Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πρόσκληση Μακρόν στον Μητσοτάκη σε Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι

Πολιτική

Πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι, απήυθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Γιάννη Καντέλη.

Η Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να πάει στο Παρίσι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, θα μεταβεί στη θέση του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κάτι που θα διευκρινιστεί το πρωί της Τρίτης. 

Η Αθήνα συμμετέχει έντονα στις διπλωματικές διεργασίες για τη Γάζα. Νωρίτερα, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Η κυβέρνηση έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τα τεκταινόμενα στη Γάζα, καταδικάζοντας την τρομοκρατία της Χαμάς, και τασσόμενη υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του στον  Αμερικανό ΥΠΕΞ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζη, τασσόμενος υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων για συνεχή ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους. Σήμερα έφθασε και το πρώτο ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κάιρο με τελική κατεύθυνση στη Γάζα. Παράλληλα, είναι συνεχείς οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Λευκωσίας για παροχή απευθείας γραμμής ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης για τη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...