Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βουλή: Ρεκόρ 40ετίας για το νομοθετικό έργο της Kυβέρνησης

«Πέφτει η αυλαία» για τη Βουλή με τη συγκεκριμένη σύνθεση, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει την τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πήρε τον λόγο για να κάνει έναν απολογισμό μιας δύσκολης κοινοβουλευτικής περιόδου οπού βρέθηκε στο τιμόνι της προεδρίας. 

Παρουσιάζοντας σε νούμερα και στοιχεία το έργο τόνισε πως «όλη αυτή η ποσοτική βελτίωση οφείλεται σε όλους και σε όλες. Αυτή η Βουλή ήταν η παραγωγικότερη της τελευταίας 40ετίας».

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας για τα νομοσχέδια, είπε: «Νομίζω ότι αυτός ο απολογισμός που συνεχίζει την παράδοση της Βουλής θα συνεχιστεί και διευρυνθεί και στην επόμενη περίοδο. Περάσαμε δύσκολη φάση από τις αρχές του 2020 μέχρι την κατασίγαση της πανδημίας, σας θυμίζω ότι φτάσαμε να συνεδριάζουμε με έξι συναδέλφους. Ήμασταν απροετοίμαστοι αλλά όχι απροσάρμοστοι στην πανδημία. Να ευχηθώ στους συναδέλφους να επανέλθετε και στην επόμενη Βουλή υγιείς παραγωγικοί και χρήσιμοι». Επίσης, ευχαρίστησε το προσωπικό της Βουλής για τη συνεργασία και την εργατικότητά του.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, η Κυβέρνηση κατόρθωσε να κάνει πράξη τη δέσμευσή της, πως οι υπουργοί θα έρχονται στη Βουλή προκειμένου ν’ απαντήσουν στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, γεγονός που καταδεικνύεται και από τους αριθμούς, καθώς απαντήθηκε το 76% των προγραμματισμένων ερωτήσεων (2.553 από τις 3.374). Το σημαντικό ωστόσο είναι πως από το νούμερο αυτό μόλις το 0,06% οφειλόταν σε αδικαιολόγητο κώλυμα υπουργού της κυβέρνησης.  Είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη περίοδο συζητήθηκε το 51%».

Τέλος, σημαντική μείωση της τάξης του 50% υπήρξε και στον αριθμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν καθώς από τις 1.422 που κατέθεσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μειώθηκαν στις 717 στην παρούσα Βουλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...