Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σάλος από την αποκάλυψη της «Απογευματινής» για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΔΑΕ

Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της σχέσης του με την ΑΔΑΕ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου “Αρμοί της εξουσίας”, με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του».

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», αποκαλύπτει υπόγειες διαδρομές και το πώς ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει μια ανεξάρτητη αρχή σε προεκλογικό του ορμητήριο. Κάτι που έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και αποδείχθηκε ακόμη πιο έντονα χθες όταν ο κ. Τσίπρας έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο, τον οποίο είχε προτείνει σε αυτή τη θέση ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2019. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν, όπως αποκαλύπτεται, η Αντιπροέδρος και Τακτικό Μέλος της Αρχής, κ. Παπανικολάου ήταν συνεργάτης του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μπαλτά, αλλά και στο γραφείο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ. Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου «Αρμοί της εξουσίας», με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του».

Το ρεπορτάζ της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος διορίστηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ με πρόταση του Μ. Καλογήρου, σήμερα διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα και εκ των πλέον έμπιστων και στενών συνεργατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογήρου διετέλεσε γενικός γραμματέας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλής Θάνου και στη συνέχει υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντικαθιστώντας τον κ. Κοντονή. Ο διορισμός του κ. Ράμμου στην ΑΔΑΕ έγινε με εισήγηση Τσίπρα τον Ιούνιο 2019, λίγο πριν το τέλος της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η θητεία του λήγει τον Ιούνιο του 2025.

Αντιπρόεδρος του κ. Ράμμου και τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ, με πολύ ενεργή παρουσία στο προσκήνιο και το παρασκήνιο που σχετίζεται με τη λειτουργία της Αρχής είναι η δικηγόρος Αικατερίνη Παπανικολάου.

Η πορεία της έχει πολύ ενδιαφέρον. Η εν λόγω δικηγόρος εμφανίζεται τη διετία 2002 -2004 ως στενή συνεργάτις και νομική σύμβουλος του τότε διοικητή στην ΕΥΠ, πρέσβη Παύλου Αποστολίδη (θητεία στην υπηρεσία 1999-2004). Το 2003 η κυρία Παπανικολάου εισέρχεται στον κόσμο των Ανεξάρτητων Αρχών, αφού διορίζεται ειδική επιστημονική συνεργάτις του Συνηγόρου του Πολίτη (μονοπρόσωπη αρχή).

Τον Νοέμβριο του 2015, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, αποσπάται στο γραφείο του τότε υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτά. Στη θέση αυτή παραμένει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016, 20 περίπου ημέρες πριν ο κ. Μπαλτάς αποχωρήσει από την ηγεσία του υπουργείου, όπου η Αικατερίνη Παπανικολάου διορίζεται αντιπρόεδρος του «Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ», στην οποία ήταν πριν μέλος του Δ.Σ., πάλι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Α. Μπαλτά.

Τον ίδιο ακριβώς μήνα, τον Οκτώβριο του 2016, και αυτό είναι εντυπωσιακό, η Αικατερίνη Παπανικολάου διορίζεται τακτικό μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, μία θέση που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, γεγονός που δεν της επιτρέπει να ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Στην ΑΔΑΕ η κ. Παπανικολάου παραμένει και μάλιστα αναβαθμίζεται ο ρόλος της, όταν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνει την προεδρία της ΑΔΑΕ ο επίτιμος δικαστικός κ. Ράμμος.

Η θητεία της Αικατερίνης Παπανικολάου στην Αρχή, που προβλέπεται εξαετής, έχει λήξει από τον Μάρτιο 2022. Με ληγμένη θητεία είναι τρία τακτικά μέλη στην ΑΔΑΕ, τρία αναπληρωματικά, ενώ ένα μέλος έχει παραιτηθεί, για να συμμετάσχει ως υποχήφια στις εκλογές. Σημειώνεται ότι στην ΑΔΑΕ τα μέλη αυτά παραμένουν, όπως και η Αικ. Παπανικολάου, με απόφαση του κ. Ράμμου μέχρι να αντικατασταθούν.

Η Αικ. Παπανικολάου εμφανίζεται την τριετία 2020 -2022 να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κάτι που κατά τη σύμβασή της στην ΑΔΑΕ είναι παράτυπο, στο μάθημα «Ερευνητική Μεθοδολογία και Ειδικά Μαθήματα Δικαίου και Διαδίκτυο», εισπράττοντας αμοιβές χιλιάδων ευρώ. Η αμειβόμενη απασχόληση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι παράτυποη αφού δεν είναι μέλος ΔΕΠ. Το συγκεκριμένο έργο στο πανεπιστήμιο της ανέθεσε ο καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Στέφανος Γκριτζάλης, που τυγχάνει επίσης τακτικό μέλος στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Ο κ. Γκρίτζαλης κατά το παρλεθόν, και συγκεκριμένα το διάστημα 2009-2012, διετέλεσε ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δικαυβέρνησης, με υπουργό τον Γ. Ραγκούση, τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχέσεις Γκρίτζαλη - Ραγκούση χαρακτηρίζονται στενές και διαρκείς σε προσωπικό επίπεδο. Για να συμπληρωθεί το πάζλ, αξίζει να αναδειχθεί το γεγονός ότι στις 3 Αυγούστου 2022 συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ΑΔΑΕ τετραμελής ομάδα ελέγχου για τη διενέργεια ελέγχου σχετικά με την τηλεφωνική παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν τόσο η Αικατ. Παπανικολάου όσο και ο καθηγητής Γκρίτζαλης. Ο τελευταίος μάλιστα ως… επισπεύδων.

Το ρεπορτάζ της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους «Σπαρτιάτες»

Στο επίκεντρο της κόντρας Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι ψήφοι των «Σπαρτιατών». Η κόντρα ξέσπασε σήμερα, έπειτα την τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφο...

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...