Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Σκέρτσος για «Food Pass»: «Λίγο το 10% για την αντιπολίτευση του σολομού»

Πολιτική

Τη «μορφή αφ’υψηλού απαξίωσης και ειρωνείας» του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας το «Food Pass» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (17.12.2022) στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2023.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Άκης Σκέρτσος απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ίσως να φταίει ότι το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων» ενώ σχολιάζει με μια δόση καυστικότητας ότι «τους πέφτει λίγο για την αγορά μπρικ, σολομού και ακριβών κρασιών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

«Διακρίνω μια κάποια νευρικότητα από μερίδα της αντιπολίτευσης πέριξ της αριστεράς και της κεντροαριστεράς που εκδηλώνεται με τη μορφή αφ’υψηλού απαξίωσης και ειρωνείας για το νέο μέτρο ενίσχυσης κατά 10% σε 8,4 εκ. πολίτες για τις αγορές τους από σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, κρεοπωλεία κοκ.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι το 10% τους πέφτει λίγο για την αγορά μπρικ, σολομού και ακριβών κρασιών. Ίσως πάλι να φταίει ότι το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Μπορεί βέβαια να είναι κυρίως ότι το μέτρο αυτό συνδυαστικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» που ήδη έχει μειώσει κατά 66 ευρώ τις τιμές στα προϊόντα που αγοράζει μια 4μελής οικογένεια, αποτελεί μια ουσιαστική ενίσχυση και απάντηση για εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη στο πρόβλημα του εξωγενούς πληθωρισμού που προκαλεί ο πόλεμος του κ. Πούτιν…»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (Photos)

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Βατικανό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός Παιδείας έγινε δεκτός από τ...

Φόρτωση άρθρων...